Vores livsstil er den største fjende i kampen mod uren hud

Hvordan?



13. juni, 2014 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Bumser, akne, ustabil hud, uren hud, papler, pustler, talgknopper, hudorme, bylder, cyster eller blot lidt knopper. Der findes mange kælenavne til hudlidelsen med det latinske navn "Acne Vulgaris" - problemet er dog det samme, og de fleste har da også oplevet at være ramt af hudlidelsen. Faktisk rammes 90 % af den vestlige befolkning*. Det er dog de færreste, som er klar over hvad "Acne Vulgaris" skyldes - og at det for sin vis langt henad vejen er selvforskyldt pga. vores livsstil.

Bumser opstår hovedsageligt på grund af hormonel ubalance. Dette være sig blandt andet på grund af teenagealderen, menstruation, graviditet eller overgangsalderen.

Altså årsager, som vi ikke er herre over. Velformuleret hudpleje kan dog afhjælpe og mindske omfanget af akne forårsaget af disse årsager, som vi ikke kan komme uden om.

Hudpleje kan naturligvis også afhjælpe de årsager, som vi selv er skyld i. Det ville dog være langt mere effektivt i bekæmpelsen af "Acne Vulgaris" - og målet, at få en smuk hud - at vi helt fjernede de selvforskyldte årsager.

Vi skaber selv problemet pga. livsstil

Hormonel ubalance - og dermed hudlidelsen "Acne Vulgaris" - kan forårsages pga. et højt indtag af medicin. Ligesom stress og irritation af huden er en af de store syndere, til at skabe hormonel ubalance.

Det kan være svært at ændre på sine hormoner, medmindre man tager p-piller - hvilket dermed også forklarer, hvorfor mange piger oplever nedgang i deres akne ved brug af p-piller. Det er dog vigtigt at pointere at problemet ikke herved er løst og hudproblemet vil vende retur straks man stopper på pillerne.

Det er dog muligt at styre sine hormoner, ved at spise sundt, dyrke motion og undgå stress.

Det er desuden vigtigt at undgå unødvendig irritation af huden, hvilket vil skabe hormonel ubalance. Irritation, som bl.a. kan forårsages af hudpleje, makeup, vaskepulver o.l., som opstår pga.:

  • Udtørrende alkoholer: ethanol, denatured alcohol, methanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol, isopropyl eller SD alcohol.
  • Parfume og æteriske olier
  • Farvestoffer
  • Hudirriterende ingredienser: menthol, kamfer, eucalypthus, lavendel, pebermynte, citrus

Desuden bør skrappe ansigtsbehandlinger, masker, skrub og peelinger undgås. 

Undgå irritation - især pas på kosten! 

Voldsomme varme-/kuldeændringer kan irritere huden. Passiv rygning, forurening, solbadning og solarium er også årsag til hormonel ubalance.

Pizza, slik, alkoholiske drikke og andre usunde fødevarer er aldrig bevist, som værende direkte årsag til akne. Dog vil et pludseligt stort indtag af sukker, alkohol, fedt e.l. have indflydelse på kroppen (stresse kroppen) og derigennem skabe hormonel ubalance og være årsag til akne.

En fødevare, som man absolut bør undgå i kampen mod akne er komælk! 

Forskerne mener at sammenhængen mellem akne og mælk skyldes det høje antal hormoner og bioaktive molekyler i mælk.

Den danske mælke- og fødevaregigant Nestlé underbyggede i 2011, sammenhængen imellem mælk og akne, med deres egen undersøgelse af akne og mælk**. 

Resultatet var tydeligt og peger på at især mælk og valleprotein baserede produkter har en direkte sammenhæng med akne. 

"I kampen mod akne, bør man derfor mindske eller helt undlade indtaget af mælk, fløde, is, ost og smør i de perioder, hvor bumserne er ekstra voldsomme.

Som alternativ til mælk, er de vegetabilske mælkeprodukter både lækre og helt uden fare for at give bumser. Erstat med fordel komælk ved at bruge mandel-, ris-, soja-, eller havremælk - man vil sagtens kunne få sit nødvendige behov for kalk dækket herigennem" siger ekspert i smuk hud, Mads Timmermann.

Optimer din livsstil og bekæmp EFFEKTIVT akne

Er man hårdt ramt af akne bør man helt sikkert kigge på sin livsstil og ændre på de faktorer, som det er muligt at gøre noget ved for at mindske irritation og hormonel ubalance. 

For at hjælpe til med at skabe hormonel balance og mindske irritation bør man dernæst kigge på velformulerede hudplejeprodukter, som kan hjælpe en i mål.

I dag vides der så meget om, hvad der virker og ikke virker i behandlingen af akne, så det at blive aknefri ikke længere er hokus-pokus. Ingen - teenager eller voksen - skal derfor gå rundt med uren hud.

100 % fri for parfume, farve, udtørrende alkohol og irriterende ingredienser.

Vejl. udsalgspris for komplet hudplejesæt 880 kr. 

Sælges via www.danishskincare.dk

Danish Skin Care hudplejeserien er specielt udviklet til bekæmpelse af akne - hvad enten man lider af mange bumser, få bumser eller blot oplever udbrud i ny og næ. Desuden skelner serien ikke i alder, men fokuserer på problemet.

Serien er yderst mild for huden og kan bruges af personer med sart/følsom hud, samtidigt med at produkterne sætter aktivt og effektivt ind overfor akne med gode vitaminer og mineraler. Naturligvis 100 % fri for parfume, farvestoffer, udtørrende alkoholer og irriterende ingredienser.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen