Trend 2011: Den moderigtige nørd!

Fra kejtet og særpræget nørd, til moderigtig tendens.



2. november, 2011 - kl. 06:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Vi husker alle de nørdede typer vi pegede fingre af og gjorde grin med i folkeskolen, gymnasiet eller noget helt tredje. De nørdede typer med alt for stumpede (korte) bukser, seler, tern, strippede/farverige sokker eller i det hele taget typer med en meget særpræget påklædning (på daværende tidspunkt). Kort sagt de typer med den nørdede påklædning!

De tider er for længst et overstået kapitel og den nørdede påklædning eller det nørdede look, med der tilhørende briller, seler, tweed, opsmøget (eller for korte) bukser, ternet beklædningsgenstande og alt hvad det indebærer, er blevet en del af modebilledet, i større eller mindre grad.

En ny og mere nørdet tid i modeverdenen er begyndt.

Fra særprægede og kejtede skolegårds-nørd, til moderigtig nørd anno 2011.

Connery.dk giver dig et par eksempler på det nørdede udtryks elementer.
Blazer fra Mads Nørgaard Copenhagen
Blazeren

Blazeren er både et element fra den finere del af garderoben og den mere outrere eller nørdede del (retningen afhænger af stoffet). Den nørdede udgave af blazeren hører til i den mere grove og særpræget kategori, hvor materialer som; tweed og fløjl er de kendetegnet.
Billede fra Acne press site
Pullover

Den klassiske pullover eller (cashmere) strik, er som udgangspunkt ikke særlig nørdet, men bare enkel, klassisk og hverdagsagtig. Det nørdede præg kommer først når (pullover)blusen tages på over en skjorte, så ærmer og krave er synlige.
Chino bukser fra Mærket Suit
Chino bukser

Chino bukser i sig selv ikke har været en del af fortidens nørdede udtryk, men det 21 århundredes Chinos med opsmøget bukseben, er vor tids udgave på fortidens lidt for korte bukseben ( både i farven bordeaux og de mere neutrale).
Ternet blazer fra mærket Vito. (forhandles på http://oskarstore.dk)
Tern

Et klassisk (ternet) element fra det nørdede univers. I dette tilfælde i form af en blazer i tweed. Særpræget, gøglet, outrert eller bare lidt ved siden af på den gode og nørdede måde.
Billede fra H&M press site, fotograf: Andreas Sjödin. Forhandles på H&M's webshop
Selerne

Oprindeligt en del af gentleman (items) kategorien, men sammensat på en kejtet måde eller kombineret med de rigtige elementer er det bestemt også en del af det nørdede udtryk. En blanding af det fine, det elegante og det nørdede fra skolegården.
Bow Tie fra franske Lanvin, spottet på http://www.luisaviaroma.com
Bow tie (butterfly)

En del af 1800tallets britiske gentleman kategori, men kombineret med vor tid mere outrere design og en anden sammensætning er det mere nørdet, kejtet og unikke opstået.
Glem alt om datidens stereotype billede af skolens nørd og alle de timer vi har brugt på at gøre nar af samme. Det særprægede, det kejtede og det nørdede udtryk er blevet en af vor tids modebillede! Kort sagt, den  moderigtige nørd er født!
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen