TOMS SKO FORVANDLER KAFFE TIL VAND

Læs om hvordan



19. maj, 2014 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Noget for noget. Eller One for One som TOMS kalder sin forretningsstrategi fik i sidste uge tilføjet endnu et initiativ, der skal forbedre levevilkårene for personer i nogle af verdens fattigste lande.

TOMS er især kendt for sit One for One koncept, når det gælder køb af sko eller solbriller. Men nu har den amerikanske virksomhed kastet sig over et helt nyt marked – salg af kaffe. Derfor blev ”TOMS Roasting Co.” lanceret i sidste uge med missionen om at forene business med forbedring af fattiges levevilkår ud fra den præmis, at for hver en pose kaffe, der købes, giver TOMS en uges rent vand til en person i nød. Noget for noget. One for One.

Hvorfor kaffe, fristes man til at spørge? De små, sorte bønner kan synes utroligt langt fra sko og solbriller. For grundlæggeren af TOMS, Blake Mycoskie, opstod idéen om kaffe på en af hans utallige rejser rundt i verden: ”Gennem mine mange rejser gik det hurtigt op for mig, at noget af det bedste kaffe kommer fra udviklingslande. Og jeg lærte, at den største ingrediens i kaffe er vand, hvilket er paradoksalt når mange af de lande, der producerer kaffe, ikke har optimal adgang til noget så basalt som netop vand. Derfor opstod idéen om salg af kaffe og TOMS Roasting Co. blev født”.

Fra idé til handling. TOMS Roasting Co. vil helt konkret tilbyde seks kaffevarianter af høj kvalitet med bønner købt via en direkte handelsindsats i Rwanda, Honduras, Peru, Guatemala og Malawi – alle lande hvor TOMS’ forretningsstrategi kan have en livsændrende effekt ved at sørge for rent vand og samtidig bidrage til beskæftigelse ved at købe kaffebønnerne fra selvsamme lande. Kaffen vil blive solgt i supermarkeder, på TOMS.com og på TOMS caféer til en god pris.

I dag har 1.8 milliarder mennesker ikke adgang til rent drikkevand og 2.5 milliarder mennesker er uden tilstrækkelige sanitære faciliteter*. Som et led i at imødekomme dette behov har TOMS Roasting Co. indgået samarbejde med ”Water For People” i bestræbelsen på at skaffe vand til de lande, hvorfra TOMS’ kaffebønner bliver indkøbt.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen