To be, or not to be... fascineret af prints!

At bære prints kan virke grænseoverskridende og er det egentlig muligt, at bære et afbalanceret look hvor prints indgår?



17. april, 2012 - kl. 14:10
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Pradas forårs kollektion 2012
Endnu en gang skal vi have fat i den store farvepalet, når vi skal til at kigge på, hvordan de forskellige forårs farver skal bruges. Ja alle forskellige dele skal helst være præget af en eller form for iøjnefaldende farve og ikke ”bare” sort på sort. Dog er det de færreste, som har lysten eller modet til at gå all in på farvekombinationerne – og det forstår vi udemærket fra redaktionens side. Men derfor skal I stadig have inspiration. 
Vi vil derfor tage et kig på, hvordan den ”normale” mand kan benytte sig af disse farverige trends på en mere afdæmpet måde. Vi vil have fokus på trenden omkring at benytte farverige prints i sit outfit, hvor man stadig får det til at virke neutralt og som en helt normal del i din almindelige garderobe.   
 

Skjorte til 315.57 kr. fra Asos' egen tøjlinje - køb den her: www.asos.com
Trøjer med print
Trøjer med print har virkelig været en stor tendens på catwalken, når de store modehuse har fremvist deres forårs kollektioner. Men hvad er det egentlig, der driver trendsættere til at blive inspireret af disse prints?

Man må give dem, at de alligevel formår, at få forskellige dele sat sammen som man ellers ikke umiddelbart ville kalde moderigtig ved første øjekast. 

Til højre ses en skjorte med prints, som de store modehuse mener, er stilrigtig og high fashion. Her ses en normal lys skjorte, hvor der er forskellige dyr på – og endda i forskellige farver, mørke nuancer såvel som pastelfarver. Umiddelbart virker skjorten egentlig umoderne og ret flippet, men får man det sammensat på den rigtige måde, kan det faktisk lykkes at skabe et ret så fashionabelt look. Vi har i nedenstående outfit benyttet dele fra Asos.com.
 
Bukser til 556.89 kr. Minimum og Skjorte til 315.57 kr. fra Asos' egen tøjlinje. Alle dele kan købes her: www.asos.com
Eftersom vi selv er meget kritiske omkring brugen af prints, synes vi egentlig, at dette er et outfit som ikke virker for overspillet og som man godt kunne forestille sig, kunne fungere på en gennemsnitlig, modeinteresseret mand. Hvis man dog stadig synes, at dette bliver er voldsomt og stadig føler, at det alligevel bliver for meget print, kan man skrue kontrasten af printet ned, ved at tage en striktrøje uden over, så man kun lige kan se skjortekravens print og evt. lade ærmerne være helt lange, så de også bukker ud over strikkens ærmer. 
 
Det at starte med at benytte prints, kan altså være en grænse der skal overskrides. For de fleste mænd, kan det at bære print som en så vigtig en del af outfittet, være utrolig langt fra deres såkaldte ”comfort zone” og noget som mange håbede var overstået i takt med, at de flippede tressere passerede. Som vi tidligere nævnte, kræver det en ordentlig spand selvtillid at springe ud i disse iøjnefaldende tendenser, men ved at bruge de neutrale dele, blandet med de farvestrålende prints, kan det altså lykkes at skabe et trendy og knapt så voldsomtlook.  
 
Mikkel Hansen til Zulu Awards 2012
En af de mere modige mænd, som har bevæget sig ud i benyttelsen af print er vores verdensbedste håndboldspiller Mikkel Hansen, som bar denne flippede skjorte til Zulu Awards 2012. Man må sige, at med denne farvestrålende skjorte, formår Mikkel virkelig at træde ud af ”comfort zonen”, hvor han ellers bare kunne have tilføjet en enten hvid eller lyseblå skjorte, for ikke at det skulle blive for mørkt igen med de mørke jeans og mørke jakke. Samtidig ville en lyseblå skjorte matche hans marineblå sko virkelig godt, men Mikkel Hansen går her all in på den spraglede skjorte. Meget kan man så sige om skjorten og hvordan sammensætningen af kontrasterne falder i ens smag, men en modig mand det må man alligevel give ham, at han er! Well done Mikkel, well done.

Så hvad siger I drenge? Er I med på print-moden – og tør I i det hele taget, at hoppe i en blomstret skjorte, som Mikkel Hansen tør? 
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen