Tænk dig om foran computeren

Ergonomi i fokus læs hvordan du kan forbedre den



22. april, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Livet i en kontorstol er ofte både stressende og kropsmæssigt ensformigt, men bevidste, konkrete tiltag kan forholdsvis enkelt begrænse den negative påvirkning.

Computerarbejdspladsen er blevet hverdag for mange af os, og i den forbindelse arbejder hjerne og fingre ofte på højtryk.

Resten af kroppen ofrer vi imidlertid ikke meget opmærksomhed, og det resulterer som regel i et træt og værkende legeme, når vi endelig rejser os og begiver os af sted mod frokoststuen eller hjemad mod sofaen.

Sådan behøver det dog ikke at være. Det kræver blot en beskeden indsats og et forøget fokus på dig selv som et helt menneske at slippe for de uønskede effekter af det stillesiddende arbejde.

Vi har tidligere skrevet om gode råd ift. at bevare den ranke holdning og det overskudsagtige udseende, og nu har Danica Chloe  fra trænings- og sundhedsbloggen fit4livin.dk fulgt op med nogle helt konkrete bud på, hvordan du bevarer såvel koncentration som sundhed og overskud på trods af lange stillesiddende arbejdsdage foran computeren.


Du er langt mere end en krop

Modsat mange andre mere specialiserede eksperter fokuserer Danica Chloe på et bredt spektrum af, hvad der gør din dag sund, og hun kommer med nogle ganske interessante pointer, der rammer lige i plet hos den tal-interesserede computernørd, der er prototypen på at glemme alt omkring sig ud over, hvad der foregår på skærmen.

Har du f.eks. tænkt på, at en times træning kun udgør 4% af et døgn, og hvem har egentlig så travlt, at de ikke kan spendere så lille en brøkdel af deres tid på egen sundhed?

Træning er dog næsten den mindste del af at holde sig sund og fuld af energi. En stor del af vores overskud stammer fra kosten, og måden vi indtager vores måltider på, og dertil kommer hele vores psykiske tilgang til livet.

Se positivt på tilværelsen – der er kun én person, der kan ændre på den, hvis den ikke forløber efter planen – og giv så dig selv et frikvarter fra computer, smartphone, iPad og anden elektronisk isenkram, så du får mulighed for at nyde livet nu og her, mens du har det.

Du kan læse Danica Chloes specifikke råd til at opnå et sundere liv i denne artikel, og ellers følge hendes blog på DanicaChoe.dk

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen