Sunde fisk er gode på grillen, mand!
Kok Thomas Rode anbefaler grillfisk fremfor bøf til mænd
De fede sommerfisk er rige på proteiner og omega-3 fedtsyrer - og så gør de sig rigtig godt på grillen. I anledning af Mens Health Week anbefaler kok Thomas Rode og adjungeret professor og sundhedsekspert Oscar Umahro Cadogan danske mænd at skifte bøffen ud med en grillfisk.
- Vi har brug for fedt og protein som hovedbestanddelen i vores daglige indtag af makronæringsstoffer, og her er fisk og skaldyr en rigtig god kilde. Sommerkøkkenet, hvor den rigtige mand kommer ud på køkkengulvet og grillen kommer i spil, er en god lejlighed til at få fisk på menuen. De fede sommerfisk som makrel, hornfisk og multe er virkelig gode emner på grillen. De er nemme at håndtere og indeholder store mængder af det gode fedt, der er så vigtigt som brændstof for os. Fisk er desuden en uhyggelig vigtig kilde til D-vitamin, så jeg kan ikke bakke nok op om, at vi får mere fisk på tallerkenen, siger Thomas Rode.
Professor og sundhedsekspert Umahro Cadogan fremhæver, at fisk er en fantastisk proteinkilde, hvorfra vi også får vitaminer og mineraler, som styrker vores sundhed:
- Mænd bør komme op i gear og booste deres sundhed med fede fisk. Omega-3 fedtsyrerne fra de fede fisk kan være gode for hjernen, hjertet, blodomløbet, forbrændingen, fertiliteten og leddene, siger Umahro Cadogan.
Se videoen:
Fakta: 10 fisk der er gode på grillen
- Makrel
- Hornfisk
- Multe
- Rødspætte (i dobbeltrist)
- Ørred
- Laks
- Havtaskekæber (gode til spyd)
- Brosme (gode til spyd)
- Jomfruhummere
- Blåmuslinger
Grillet makrel, sild eller hornfisk
• Tænd grillen. • Hak persillen groft. Tag lidt fra til at drysse
over kartoflerne, og bland resten med
fintrevet citronskal. • Fyld blandingen i fiskens bug. • Krydr med salt og peber. • Læg fisken sammen ‘hoved mod hale‘ i en
oliesmurt dobbeltrist, og grill den ved direkte
varme i 3-6 min. på hver side. • Servér med nye kartofler, drysset med hakket
persille. Pynt evt. med rødbedespirer. Anden egnet fisk: Rødfisk, multe, ørred
Grillet rødspætte
• Tænd grillen. • Skyl fiskene, og tør dem godt. • Smør dem med olivenolie, og drys med
friskhakket rosmarin. • Krydr med salt og peber. • Læg dem i en dobbeltrist, og grill dem 5 min.
på hver side. Læg evt. låget over grillen, og lad håndtaget på dobbeltristen stikke ud, så det ikke bliver varmt.
• Servér med nye kartofler og grøn salat med fintsnittet æble.
Andet egnet fisk: Skrubbe, ising eler rødtunge.
Fisk 2 gange om ugen gennemføres af Fiskebranchen med støtte fra Den Europæiske Fiskerifond og
Fødevareministeriet,
www.2gangeomugen.dk.
Moderedaktionen
Synes godt om modesektionen.dk | Del artiklen | |