Suit up your suit!

De fleste mænd har et jakkesæt. Men hvordan kommer du til at se ekstra godt ud, i det? Her får du gode råd til, hvordan du pepper dit jakkesæt op.



9. marts, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

SUIT UP!

Barney Stinsons berømte sætning, som ingen af hans venner i "How I met your mother" tager særlig seriøst; Hvilket er en skam, da jakkesættet er den mest stilfulde påklædning man kan påtage sig. 

For nogle er det hverdagspåklædning og en arbejdsuniform. For andre er det en påklædning, som kun bliver taget frem i forbindelse med bryllup og festlige lejligheder. Uanset hvor ofte du bruger dit jakkesæt, er der mange muligheder for, hvordan du kan peppe dit jakkesæt op, med nogle detaljer

Han blev et ikon og en kulturel reference og hans påklædning blev magtens sprog for mænd.

Okay, Du kan måske ikke ligefrem have den livsstil som 80 'skurken, Gordon Geokko, levede. Helt sikkert ikke i 2012, hvor den finansielle industri er på det værste punkt, siden Judas solgte Jesus for 30 stykker sølv.
Men du kan få en smule af livsstilen at nyde.

Guldur, guldring, et guldarmebånd, en gylden pengeklips og en mobiltelefon, er de smykker og gadgets som Gordon Gekko , i Wall Street, bruger til at skabe sit helt eget jakkesætsbærende stilikon. 
Alt hvad du behøver vide om jakkesæt, kan læres af Gordon Gekko
You either got or youn haven´t got style
Del videoen med dine venner

Kravat 

Kravatten er fra Kroatien og blev i 1600-tallet brugt af soldater. I 1800-tallet var det den vigtigste del, i en fuldendt mandsdragt, ligesom slipset.
Slips

Slipset er den mest brugte genstand til formelt brug. Nogle mennesker ser det som en del af en arbejdsuniform, andre kunne ikke finde på at bruge det, medmindre der er en festlig anledning.

Slipset er brugt af mænd, siden 1800-tallet og er en videreudvikling af kravatten. Kort sagt, er det en sammenfoldet stofstrimmel som går fra kraven og ned til bukselinningen, hvis man har bundet det rigtigt, vel at mærke

Butterfly

En butterfly er udelukkende til formelt brug. Den sidder bedst på en habit.
Sammen med en vest, supplerer de hinanden rigtig godt.
Manchetknapper

Manchetknapper er faktisk knappens foregænger. Før i tiden brugte man sikkerhedsnåle, lynlås eller velcro. Heldigvis er der sket fremskridt siden de første manchetknapper blev lavet.
Manchetknapper er en god måde at tilføje personlig stil, når du har en fed skjorte på og vil matche en af nutidens mange stilarter.
De kan også bruges til at vise hvilket fodboldhold man støtter, eller en bestemt sag eller holdning.

Seler

Seler var i gamle dage et smart træk, hvis ens bukser var for løse. I dag er det et alternativ til et bælte og til tider, ligeså meget noget man bruger til at fuldende en stil, som det er for at holde bukserne oppe. Et gammelt ordsprog siger; "der er ingen grund til at gå med livrem og seler" og derfor er det vigtigt, at du lade bæltet ligge hjemme, hvis du vælger selerne. 

Bruger du ur, så vær sikker på at selespænderne matcher til det.
Vest

Vesten er en beklædningsdel uden ærmer, der bæres udover skjorten. Ofte er vesten brugt til formelt brug. Hvis du vælger vesten, skal du ikke tænke på seler, men i stedet taget et bælte i brug hvis det bliver nødvendigt.
Slipsenål

Slipsenålen er praktisk, når du spiser. Den holder slipset tæt på kroppen, så det ikke dypper sig i maden og sviner dit tøj til. Desuden er slipset også et smykke, som tilfører dit slips lidt liv.
Hvis du synes det er svært, at binde slips, butterfly eller kravet, er der udførlige manualer i galleriet.

Hvad bruger du når du skal peppe dit jakkesæt op?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen