Sneakers og jakkesæt

En dræbende kombination!



24. januar, 2012 - kl. 16:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Gentagende gange ser man kendisser på scenen eller på de røde løbere, iført jakkesæt og sneakers. Men går den også i virkeligheden?   

Først lidt om mig selv:

Min stil kan nok bedst beskrives som klassisk mandigt og dressy, med en kant af morfar swagger. Jeg elsker jakkesæt, sorte og brune lædersko, slips, bow-ties, skjorter og alt hvad der er tilhørende den kategori. Jeg har aldrig i mit liv begået mig i modekredse, og jeg har tror ikke der er nogen der alvorligt vil kunne sige at jeg nogensinde har været på forkant med moden eller egentlig har fulgt den slavisk sæson for sæson. Jeg synes at 80% af alt hvad jeg ser på runways, modeshows og diverse modemagsiner, ser rimelig mærkeligt ud og er noget jeg aldrig ville råde nogen til at gå i. Men... Jeg går rigtig meget op i tøj og hvordan folk klæder sig. For klæder skaber som bekendt manden ikk? Det kan du bande på at det gør. Derfor bliver jeg også nød til at starte den her artikel med et surt opstød til de ”moderigtige” dudes derude. Her er mit bud på hvad der er totalt no-go i forhold til påklædning, og hvordan du kan klæde dig som den gentleman der helt sikkert gemmer sig indeni dig.

Det kan godt være du tænker at Justin da ser meget sej ud, men det kommer du ikke til. Det garanterer jeg.

No Go!

Jakkesæt i kombination med sneakers er desværre en trend der er ved at snige sig stille og roligt tilbage igen, og jeg vil ekstremt gerne gøre mit til at slå et ordentligt søm i den kiste. Når I skal ud og være fine i jakkesæt, så kan jeg fandme godt love jer for at der er INGEN der synes det er fedt hvis du tropper op i sneakers, ligemeget hvor hvide de er. Hvis du har et jakkesæt på, så lader du dine converse, dine adidas, dine alt hvad der er lavet af gummi blive hjemme, og det bør ikke kunne diskuteres. Hvis du er helt på spanden (skal til en vens bryllup eller lign.) og du absolut ingen pæne sko har, så finder du de mørkeste sneakers du har og iklæder dig dem mens du skammer dig”.

Mit bud på en mulig variant af blazer, slips og skjorte med sneakers.

Det casual alternativ

Sneakers til jakkesæt har aldrig været fedt og var det heller ikke da Justin Timberlake prøvede at danne mode med det tilbage i 2006. Det eneste der i min verden er acceptabelt til et jakkesæt er brune eller sorte lak/læder sko.
Hvis du absolut vil have sneakers på, så byt jakkesætsbukserne ud med et par fede chinos, eller jeans (der ikke skal være samme farve som jakken), men gerne i en af sæsonens farver og rock den lidt mere casual. Det kan være en rigtig fed stil, og kan både gå med slips, butterfly, eller helt uden. Men pas på du ikk kommer til at matche alt for meget, du kommer hurtigt til at ligne et juletræ. Hold det enkelt og stilet så skal det hele nok gå.

 
Justin Timberlake: http://live.drjays.com/index.php/2009/07/13/is-it-cool-to-wear-sneakers-with-suits/

Alternativ: Copyright modesektionen.dk
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen