Sneakers guide

Sommeren nærmer sig, men er du virkelig klar til at gå den i møde i dine sneakers?



19. april, 2010 - kl. 09:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Nike Tennis Classic til små 600,- er en udødelig klassiker og et must i en solid sneakersamling.
Findes der noget bedre, end når man endelig kan sæsonpensionere sine store klodsede vinterstøvler, for at lade foden få liv i sine yndlingssneakers? Nej vel.. Nu skal vi promonere op og ned af Nyhavnen og se på sommerkjoler - og det der befinder sig i dem.

Husk lige på, at sommerkjolerne har indtaget Nyhavn af selv samme grund: Potentielle tilføjelser til et eksisterende harem.

Dine sneakers er dit visitkort. Naturligvis sammen med dit tøj, men hvis du ligner en million iført de nyeste chinos, eller knickers og den nyeste DeVille t-shirt, så nytter det ikke, at dine sneakers er pudset i mudder, er slidt ned til ukendelighed e.l.

Du får her et par gode råd til dine sneakers:

Det er det første indtryk, der skaber grobund for det videre spil, så drop vinteres lange sorte eller hvide sokker. Du ved - dem man ser skambrugt i både sandaler og flip-flops. Der findes seriøst ikke noget mere kikset, end et par almindelige sokker, der smyger sig flot op midt på skinnebenet - og hvis disse sokker så endda er et par hvide Hummelsokker, så håber jeg inderligt, at dine sneakers er et par håndboldsko, og du er på vej til træning!

Her er det, at et par ankelsokker kommer ind i billedet. Ankelsokker fåes i et hav af farver og mønstre og er en nem måde, at give lidt kant til sine sneakers. Men husk nu, at det ikke gælder om, at skabe en ny farveorden og genopfinde den dybe tallerken hvad angår mulige farvesammensætninger. Sund fornuft tak, men vis gerne, at du kan mere end blot sort og hvid.

Klassikeren er et par hvide sneaks, som fx Nike (ikke Shox eller Air Jordan), Puma (ikke Speed Cat), Fred Perry eller Adidas laver dem. Simple og ligetil, uden for mange dikkedarer, men det er jo et helvede at holde dem hvide. Et godt råd: Mange ordentlige skohandlere har en slags voks, som man kan smøre sine nye sneakers ind i. Denne voks gør at dine sneakers ikke suger skidt til sig i et omfang, at de er umulige at få rene igen, for voksen danner en hinde, som nemt kan rengøres med en fugtig klud. Denne voks tilføres dine sneakers efter behov.

Har du været så uheldig, at turen i Nyhavn endte med et hovedspring i selve havnen, for at imponere de smukke sommerkjoler, så frygt ikke. For det første kan du naturligvis svømme, og for det andet ved du lige om lidt, hvordan du sikrer dig, at dine sneakers ikke har taget skade af svømmeturen.

Du skynder dig naturligvis hjem og stiller skoene oven på radiatoren og sætter varmen på max - NOT! Det er den sikre død for dine sneakers. Et par ordentlige sneakers er lavet af læder. Læder er et organisk mteriale og skal behandles derefter. Skoene skal tørres ved almindelig rumtemperatur med avispapir i selve skoen, som du skifter efter behov.

Det er en langsommelig process, men dine sneakers er det værd. Den hurtige metode, er den sikre død for dine sneakers, for læderet bliver stift og der er væsentligt større chance for, at læderet revner, eller det øverste farvelag skaller af, og så står du tilbage med noget, der mest af alt ligner et par Patricktennissko fra Kvickly.

Dine snørrebånd bliver hurtigt den del af dine sneakers, der ser mest slidte og beskidte ud. Her er der ingen smutvej, kære mor eller et smart råd fra mig af, ud over flg: Køb nogle nye.

Nu har du et par retningslinjer for, hvordan du bedst plejer dine sneakers. Næste gang ser vi på, hvilke fem sneakers du bør smide dine surt opsparede penge efter, samt hvor på nettet du finder dem.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen