Skæl og tør hovedbund – kom problemet til livs

Skæl eller tør hovedbund rammer de fleste mennesker på et tidspunkt i deres liv. Find ud af om du har lidelsen, og læs hvordan du kommer problemet til livs.



4. august, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Kalenderen siger september måned, som er lig med efterår. Det er nu så småt på tide, at begynde og overveje hvilke produkter inden for grooming der skal skaffes til de kolde måneder. De fleste mennesker har fokus på at købe vintertøj, fordi at vejret bliver betydeligere koldere end vi har været vant til hen over sommeren. De fleste glemmer bare at håret har brug for ligeså meget beskyttelse, så det fortsat kan se sundt og velplejet ud. Mange mænd tænker måske ikke særlig meget over hvilke hårpleje produkter der indtager brusekabinen, men rent faktisk er det en fordel at bruge noget der rent faktisk er beregnet til håret.


GENER

Flere gener kan opstå hvis man bare bruger det man har til at vaske håret med. Gener som tør hovedbund kan opstå hvis hovedbunden ikke får nok fugt. Det er særligt om vinteren hvor luften er tør, at tør hovedbund kan opstå. Den tørre hovedbund kan forværre sig til skæl, som kan være lidt sværere at komme af med. Symptomerne er kløe, rødme, irritation i hovedbunden samt hvidt drys som vil fordele sig på skuldrene når hovebunden klør. Man kan i nogle tilfælde godt betegne den tørre hovedbund, som et forstadie for skæl og man skal derfor være varsom med at investere i en skælshampoo medmindre, at man er fuldstændig sikker på, at lidelsen er skæl. Et godt alternativ til pleje af tør hovebund og skæl, er at anskaffe sig Argon olie som virker godt for begge lidelser. Argon olien er lavet på essentielle fedtsyrer og oliesyre og flerumættede fedtsyrere, som giver en masse fedt og fugt til både hovedbunden og håret. Olien kan købes på: http://www.billigarganolie.dk/tor-hovedbund-og-skael/, og koster kun 99 kr. + porto. Som bonus kan man snildt bruge Argon olien til andre ting såsom aftershave, til tør hud, skægpest, ansigtsvask mv. 

SÅDAN GØR DU

Det er vigtigt at du sørger for at håret er fri for voks, gelé eller hvad du ellers bruger af hårstylingsprodukter i dagligdagen. Stylingsprodukterne vil ligge en hind på håret og hovedbunden og derved forhindre Argon olien i at arbejde. Når stylingsprodukterne er vasket ud, masseres Argon olien ned i hovedbunden og man kan efterfølgende fordele det resterende olie i hårets spidser. Lad kuren virke i 20 minutter inden det vaskes ud. I ventetiden, kan du jo med fordel tjekke bold.dk appen eller andre apps på mobilen for at fordrive tiden. Når de 20 minutters tid er gået er det meget vigtigt at du bruger en shampoo i håret inden der kommes vand i, ellers kan argon olien ikke slippe håret, og du vil på den måde få besvær med at få det ud. Resultatet vil være en gennemfugtet hovedbund og et velplejet hår. I dag er mode ligeså meget at håret og huden er velplejet, ligesom tøjet er smart og klæder personen.

HÅRPLEJE SERIE TIL MÆND

Hvis du ikke har oplevet gener i form af skæl eller tør hovedbund er det stadigvæk en god idé at anskaffe sig en lækker hårplejeserie. BEDHEAD har udviklet en hårplejeserie til mænd, der består af en shampoo og en conditioner. Conditioneren bruges efter shampooen og fungerer ligesom en balsam. Serien forhandles billigt på: http://nicehair.dk/tigi-clean-up-shampoo-conditioner-750-ml.html,.

Det skriver de om shampooen” (…….) en mild rensende og fugtgivende shampoo, som samtidig stimulerer hovedbunden. Ekstrakt fra solsikkefrø, savpalme og citrongræs sammen med menthol giver en sund hårvækst. Beskytter mod solens skadelige stråler og efterlader håret blødt, glansfuldt og friskt. Kan anvendes dagligt”. Det er dermed en fordel at du kan bruge shampooen i sommerperioden, da det heller ikke sundt for håret at skifte mellem flere shampooer.

 Det skriver de om conditioneren: ”  (……) er en plejende og stimulerende conditioner, som styrker håret. Ekstrakt fra ginsengrod, protein og naturlig pebermynte giver en sund hovedbund og et sundt hår, som er beskyttet mod udefrakommende frie radikaler. Kan anvendes dagligt. Clean Up Peppermint Conditioner efterlader håret med volumen og glans”. Pebermynten i conditionerne er med til at friske hovedbunden op og efterlader den kølende samtidig.

Lyder den hårplejeserie som noget for dig, kan den anskaffes hos de frisører der forhandler mærket. Her kan du også få råd og vejledning til pleje af dit hår. Tjek din badeværelses hylde ud, og se om du har de fornødne midler der kan gøre dit efterår sundt og kløfrit.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen