Sådan bliver du din egen chef

Det behøver slet ikke være så skræmmende at starte sit eget op





24. januar, 2017 - kl. 14:10
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Vi hører konstant om iværksætteri og vigtigheden af at fremme dette. På diverse medier bliver det ofte nævnt og ikke mindst efter DR’s program ”Løvernes Hule” opnåede stor popularitet med blandt andet Just Eat-stifteren Jesper Buch ombord, er snakken om iværksættere ikke blevet mindre, tværtimod.

Al den snak om at starte sit eget og tjene store penge samt udvikle noget, man virkelig brænder for, kan være fristende for nogle. Men de risici forbundet med at starte sit eget op og den tid, der skal investeres i det, kan skræmme nogle væk fra tanken igen.

Men det behøver slet ikke være så skræmmende at starte sit eget op, så længe man har styr på nogle af de vigtige elementer.
 

Find den perfekt idé

Din idé er hele grundlaget for din egen virksomhed. Det skal være noget, du brænder for, da du kommer til at bruge ekstremt mange timer på det – din passion er altså noget af det allervigtigste, så du ikke ender med at køre død i den.

Kun at tjene penge er derfor ofte et dårligt grundlag for at starte sin egen virksomhed – det skal være noget, du er villig til at ofre en masse tid på, har en stor lyst til at udvikle og vil bruge flere år på at få op og køre.

For nogle kommer idéen pludseligt, hvor andre skal igennem en længere proces med brainstorming, før de finder på det helt rette. Så længe dit produkt eller din service på en eller anden måde skiller sig ud, har du et godt startpunkt.
 

Økonomi

Det er desværre ikke gratis at starte sit eget op, og alt efter hvad dit produkt eller din service er, kan det gøres relativt billigt til at ende i den dyrere ende.

Måske har du allerede sparet op og har kapital nok til at starte din virksomhed. Andre skal først til at tænke på økonomien nu. Det kan hjælpe en økonomisk, hvis man starter med at have kontor hjemme, og hvis ens idé ikke kræver det helt store produktionsudstyr fra starten af. Men der er flere udgifter i forbindelse med en opstartet virksomhed, som der skal være penge til.

Om man tager et lån eller har et netværk, der kan hjælpe en, er forskelligt, men det er vigtigt at sørge for, at der er styr på økonomien.

 

Hold dig orienteret om markedet og konkurrenterne

Nok føler du måske, at du har en god idé, og at dit produkt er enestående, men det er ekstremt vigtigt at holde øje med, hvad der foregår omkring dig – herunder de nyeste udviklinger og tendenser både i Danmark såvel som i udlandet. Det er også vigtigt at holde øje med selve branchen, så du har en idé om, hvad der venter dig, og hvad du skal være forberedt på.

Hvis man ikke har fokus på dette, kan man hurtigt komme til at gøre som Nokia gjorde i tidernes morgen, hvor de endte med at blive indhentet af smartphone-producenter, da de ikke havde fokus på tendenserne og konkurrenterne.


Vigtigheden af markedsføring

Markedsføring er også ekstremt vigtigt for at sikre, at din virksomheds budskab kommer ud til folk, og at folk får kendskab til dit produkt eller service. Derefter er kunsten ikke at blive glemt.

Men der er ekstremt mange måder at markedsføre sig på, og det kan hurtigt blive lidt af en jungle at finde ud af, hvilke nogle, man skal benytte sig af.

I start-up fasen har man sjældent råd til ekstern hjælp, som kan bidrage med ekspertise på dette område. Måske kender du nogen i dit netværk, der kan hjælpe dig?

Ellers er det bare om selv at undersøge mulighederne på nettet samtidigt med at holde sig opdateret på, hvad der sker indenfor markedsføring. Det er vigtigt at holde øje med, hvilke værktøjer, der kan være brugbare for dig til at promovere din virksomheds produkt eller service.

Der er flere markedsføringshjemmesider, der har fingeren på pulsen og ved, hvad der rører sig på området. Disse kan man nemt benytte sig af og bruge dem som hjælp med hensyn til markedsføring og trends. Især den digitale udvikling fortsætter stødt, og det kan derfor være smart at følge nogle udvalgte hjemmesider og blogs fast for konstant at være opdateret.

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at blive iværksætter og dermed din egen chef. Men der er ingen grund til ikke at springe ud i det, og da der er masser hjælp at hente, er der ingen undskyldning for ikke at starte op – en god idé, passion samt tålmodig er en rigtig god begyndelse.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen