Pas På - Solen Kommer!

Du skal huske at passe dig på din hud når solen kommer. Rynker og alderstegn kommer direkte fra solens dejlige stråler.



22. marts, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Solen er en af de påvirkninger, der kan skade og ælde din hud allermest, og uden den rigtige beskyttelse kan den tilmed være en direkte trussel mod dit helbred. Derfor skal du selvfølgelig også som mand beskytte din hud mod solens skadevirkninger. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal iføre dig en burka eller være ligbleg hele sommeren - du skal bare beskytte din hud fornuftigt, så du får det bedste ud af solskinnet men undgår rynker, læderhud og andre skadevirkninger. Jeg har herunder samlet nogle tips til, hvordan du gør. 
Getty Images
Optimal solbeskyttelse handler i høj grad om at kende sin hudtype og bruge rigelig med god solcreme af den rigtige faktor. Din hudtype bestemmer, hvor følsom du er over for solen, og dermed hvor let du får solskader, og hvor meget du bør beskytte dig. Så du kan evt. starte med at gå ind på Kræftens Bekæmpelses site solen.dk og teste, hvilken hudtype du har. Ellers ved du nok også selv, om du er hvid som papir eller sort som natten?

Herudover bør du selvfølgelig (som vi jo alle ved, men nogle gange glemmer) ikke opholde dig i solen mellem klokken 12 og 15. Og så til den lidt dårlige nyhed: Du bør egentligt også generelt afholde dig fra at ligge og stege i længere tid - også selv om du bruger solcreme. Det er altså bare hårdt ved din hud selvom det er dejligt.
Valg af den rigtige solfaktor og spar penge
Når du skal finde ud af, hvilken solfaktor du bør bruge, afhænger det af flere ting, bl.a. hvilken hudtype du har, og hvad UV-indekset er, der hvor du befinder dig. Som en generel regel bør du dog iflg. Kræftens Bekæmpelse altid bruge faktor 15 eller derover, når du opholder dig i solen. Hvis UV-indekset er under 6, vil faktor 15 være tilstrækkeligt for de fleste, men kommer UV-indekset over 6, som det ofte er i udlandet og af og til også i Danmark, bør du bruge en højere faktor - især hvis du er tæt på ækvator, opholder dig længe i solen eller har lys hud. Mange tror fejlagtigt, at faktor 30 beskytter dobbelt så godt som faktor 15, men dette er langt fra tilfældet. Faktor 15 beskytter ved den rigtige anvendelse mod op til 93,3% af strålerne, mens faktor 30 beskytter mod op til 96,7%. Så det er få procent ekstra beskyttelse, du betaler for ved en faktor 30 solcreme. Ved et UV-indeks under 6 kan det således godt betale sig at bruge rigelig faktor 15 og smøre sig ofte frem for at investere i højere faktor.

politiken.dk
Mængden af solcreme er afgørende
Det er helt afgørende, at du smører dig grundigt ind i rigelig solcreme for at få den rigtige beskyttelse, for sparer du på solcremen, beskytter den dig ikke, så smør dig ind grundigt og ofte, når du opholder dig i solen. (Jeg foreslår at du får en sød pige til at gøre det for dig).

Herudover kan det være en god idé at vælge en vandfast solcreme, da den er mere modstandsdygtig over for sand, sved og vand, så den holder bedre når du skal i poolen og køles af. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at sørge for, at din solcreme er bredspektret, så den beskytter dig mod både UVA og UVB stråler, da begge typer stråling kan skade og ælde din hud. Det er typisk her der er forskel på de billige og de dyre solcremer.
www.made4men.dk
Husk ansigtet og læberne
Ansigtet er den del af dig, der typisk er mest udsat - også i solen! Derfor er det ekstra vigtigt at sørge for at beskytte dit ansigt godt, så du undgår rynker, pigmentpletter og andre solskader. Du kan selvfølgelig vælge at bruge den samme solcreme i ansigtet, som du bruger til kroppen, men der er flere fordele ved i stedet at bruge en god ansigtscreme med solfaktor til ansigtet.

En ansigtscreme er fremstillet netop til ansigtt og derfor matcher den de særlige behov huden i ansigtet har. Dine hudlag er nemlig noget tyndere i ansigtet end på resten af kroppen. Samtidigt undgår du den fedtende virkning, en creme til kroppen kan give, når du bruger den i ansigtet. Det nemmeste er faktisk at integrere solcremen i din morgenrutine hele sommer halvåret ved at skifte din sædvanlige ansigtscreme ud med én med solfaktor. Så bruger du bare cremen efter badet, som du nok plejer, og så er du beskyttet og klar til at gå ud. Hvis du opholder dig meget i solen, bør du dog huske at smøre dig ind igen senere også. Hvis du i stedet foretrækker at have én solcreme til både krop og ansigt, bør du vælge en, der er fremstillet til begge dele, så den ikke fedter. Det kunne fx være Baxter of California Super Shape SPF 15.

Du kender garanteret godt fornemmelsen af meget tørre læber, når du har opholdt dig i solen. Læberne er følsomme over for solen, så du skal selvfølgelig også pleje og beskytte dem godt. Det gør du nemt og effektivt med en plejende lip balm med solfaktor, fx Anthony Lip Balm SPF 25 eller Jack Black Intense Therapy Lip Balm SPF 25 Mint-Shea Butter

feelunique.com

Ekstra hudpleje og after sun

Når din hud har været udsat for solen, har den brug for ekstra fugt og pleje, også selv om du har været flittig med solcremen. Så for at undgå rynker og tør hud, der skaller af og ser rigtig træls ud, bør du altid tilføre ekstra fugt og pleje, når du har været ude i solen. Du kan med fordel bruge en aftersun lotion, der er fremstillet til netop at styrke og pleje din hud efter sol påvirkning. Det kunne fx være Biotherm Oligo-Thermal Milk After Sun, der fugter intensivt og indeholder E vitamin, som genopbygger din hud og forbedrer cellefornyelsen. Du kan bruge den både til kroppen og ansigtet, eller du kan nøjes med kroppen og i stedet bruge en ekstra plejende ansigtscreme i ansigtet som fx Ole Henriksens Nurture Me Soothing Creme. (Og ja, den bruger mænd altså også – også rigtige mænd :)

Kodeordene er bare fugt og pleje, så hvis du allerede har en rigtig god creme, der fungerer for dig, så brug den i stedet for at løbe ud og investere i en after sun. Aftersun er bare lidt dyrere og indeholder nogle gange aloe vera som er med til at afkøle og lindre rød hud.

Hvis du skulle glemme solcremen en dag og være så uheldig at blive solskoldet, kan du med fordel lindre og styrke hudens helingsproces med en All Purpose Aloe Vera Gel fra Ole Henriksen.

Hvis du følger disse råd, kan du nyde sommerens solskin, mens du passer på din hud og undgår rynker og andet skidt.

Rigtig god sommer fra alle os ved Made4men.dk

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen