Overgangsjakker – Hvorfor er det egentlig en god investering?

Hvad er bruger man en overgangsjakke til? Jeg vil give dig tips til forskellige typer overgangsjakker der er værd at investere i til de kommende måneder.



18. august, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Sommerferien er forbi for de fleste og mange er allerede startet på job igen. Inden vi ser os om, er august måned slut og vi tager hul på efterårsmånederne med hastige skridt. Til disse måneder kræver det en del planlægning mht. beklædning fordi temperaturen godt kan drille lidt. Vi har de sidste par år haft det, man populært kalder for ”indian summer”, som har betydet at vi godt har kunnet vente lidt med at pakke sommertøjet alt for langt væk.  Vi krydser fingre for, at vi igen i år kan opleve samme tendens, så sommerens lune dage varer ved lidt endnu.

Dog må vi stadigvæk begive os i kast med hvad der rent faktisk er aktuelt lige nu. Butikkerne bugner nemlig med nye efterårsvarer, som er klar til at blive dine. Restpartivarerne af sommerens kollektioner er ved sin afslutning, hvilket betyder at vi snart ikke kan undgå at få fingrene i de lune striktrøjer og tørklæder. Mht. jakker er det et stort spørgsmål for mange, hvilken en de skal anskaffe sig. Inden for kategorien jakker, er der en gruppe af jakker, der bliver betegnet som ”overgangsjakker”. Definitionen på en overgangsjakke er ”(…….) en lidt tykkere jakke, der kan bruges i mellem perioderne, hvor det er for varmt til en vinterjakke og for koldt til at gå uden jakke. En overgangsjakke har et tyndt lag isolering, den er som oftest også nem at have med sig, fordi den ikke fylder så meget”. Denne definition er fundet på http://feminista.dk/overgangsjakker-til-kvinder/, men om det er til kvinder eller mænd er fuldstændig ligegyldigt for princippet er det samme.

Nogle mennesker går meget op i, at anskaffe sig det rigtige tøj til de forskellige sæsoner, hvorimod andre bruger hvad de har. Nogle vælger at anvende deres sommerjakke med en strik indenunder, og lader den stå åben, for på den måde at bruge den som en overgangsjakke. Det kan man f.eks. gøre med en læderjakke. Her ville jeg personligt nok vælge en strik, som er lidt tyndere i tykkelsen så det ikke bliver alt for varmt, idet en læderjakke stadigvæk giver meget varme grundet dens materiale.

3 forskellige typer overgangsjakker

Den første jakke jeg har fundet, er fra mærket Moods of Norway, som er et brand der med humor og kant har gjort brandet til mere end bare et tekstilmærke. Jakken er lavet af 100% bomuld og kan derved vaskes ved 30 grader i vaskemaskinen. Den lyse beigefarve er derved let nok at bruge, da produktet ikke behøver at komme til rens. Der er brugt lommer som detaljer på jakken for at skabe en kontrast til den ellers pæne lyse jakke. Ved hjælp af lommerne bliver jakken mere afslappet, men den kan sagtens dresses op til hverdagsbrug, ved hjælp af nogle få hjælpemidler som chinos og nogle pæne ruskindssko.

Tjek zalando.com ud, hvor de har mange forskellige overgangsjakker til mange forskellige priser. Prisen på denne jakke er 889 kr. + porto.
Den anden jakke jeg har fundet er den klassiske læderjakke. Læderjakken har jeg fundet fra mærket Oakwood. Den er foret med bomuld og har både indvendige lommer, og lommer der skal lukkes med en lynlås. Jeg synes personligt at en læderjakke er en rigtig god investering idet, den kan bruges flere sæsoner i mange år, afhængig af, hvor god man er til at pleje den. Anskaffelse af en læderjakke kræver nemlig særlig opmærksomhed og pleje. På zalandos hjemmeside anbefaler de, at man bruger læderrens, for at holde læderet fint. På samme måde som jakken fra Moods of Norway, vil den fungere bedst som overgangsjakke hvis man har en strik indenunder, samtidig med at man har jakken til at stå åben. En læderjakke er ikke særlig åndbar, hvilket man bliver nødt til at tage som forholdsregel når man anskaffer sig en. Desuden kan en læderjakke stort set sættes samme med alt fra garderoben, hvilket også gør den en investering værdig.

Synes du at en læderjakke som denne, vil være en god investering for dig, så tjek Zalando.com ud. Jakken koster 1.995 kr. ud og for de penge får du en jakke der ikke lige står til at skulle gå af mode.

Det sidste jeg har fundet frem til, er til dem der ønsker noget helt andet. Jeg har fundet en vest fra mærket: Knowledge Cotton Apparel, som er et økologisk dansk herretøjsmærke der har alt inden for tekstil inkl. Accessories. Jakkens materiale og udformning minder meget om de populære ”termojakker”, der har været yderst populære både til mænd, kvinder og børn i år 2013. Da den er mørkeblå vil du kunne matche den til hele din garderobe og dresse den op og ned afhængig af hvad du skal. Du kan både købe den på Zalando.com for 899 kr + porto.

Du tænker måske ikke så meget over om det er en vinterjakke du køber eller om det rent faktisk er en overgangsjakke. Tænk over, om du har en overgangsjakke fra sidste år du kan tage i brug, eller om du skal ud og investere i en ny. – Det kan godt betale sig, for på den måde kan du finde en endnu varmere vinterjakke til de endnu koldere vintermåneder.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen