Optag fantastiske panorama-billeder med dit eget kamera

Få fingre i din helt egen intelligente kameraholder til en pris, der sikrer, at du ikke må gå fra hus og hjem.



7. april, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Hvis du er den lykkelige ejer af en nyere Android-telefon med Jelly Bean 4.2 eller højere, så er du sikkert bekendt med funktionen billedboble (Photo Sphere) i kamera-app'en.

Billedbobler er de utrolige 360 graders panoramaer, vi også kender fra Google Street View, og de kan altså optages med en ganske almindelig Android-telefon.

Er du feinschmecker, ved du dog også, at selv om mange smartphones efterhånden er udstyret med ganske tilforladelige kameraenheder, så er det ofte her, du kommer til kort, når de helt sublime motiver skal foreviges.

– og så er der selvfølgelig hele problematikken i at holde smartphonen nogenlunde stabil hele vejen rundt, når billedboblen skal optages.

Så ønsker mig sig hurtigt tilbage til sit klassiske kvalitetskamera og et stabilt kamerastativ, og det er her GigaPan Systems kommer ind i billedet.


GigaPan Systems og EPIC

GigaPan Systems er et uafhængigt, amerikansk teknologiselskab oprettet i 2008 i et samarbejde mellem Carnegie Mellon University og NASA med støtte fra Google. 

Selskabet har ganske enkelt udviklet GigaPan EPIC; en intelligent kamerastativrobot og udstyret den med software, så den selv er i stand til at dirigere dit digitalkamera rundt, når der skal optages billedbobler eller panoramaer.

Du skal simpelthen blot montere dit kamera i robotten og udpege motivet, så klarer GigaPans kamerasystem resten.Softwaren beregner antal billeder og vinkler, ”syr” alle de enkelte fotos (op til tusindvis) sammen til den endelige billedboble og udstyrer tillige billedet med muligheder for deling på sociale medier og evt. tagging af enkelte individer.

GigaPan EPIC kommer i tre versioner alt afhængig af den fysiske størrelse på det kamera, du ønsker at montere på den, men fælles for dem alle er, at de understøtter billedopløsninger i så høj kvalitet, at enhver burde kunne føle sig tilfredsstillet – navnet GigaPan er således inspireret af gigapixel...

Se eksempler på, hvad der kan udrettes med billedbobler og panoramaer her, når bare kameraets opløsning er tilstrækkelig høj – husk at zoome lidt i billederne for at få det fulde udbytte.



Prisen på GigaPan EPIC

Hvad koster sådan en robot så? Umiddelbart frygter man jo lidt, at den er umulig at komme i nærheden af for menneskepenge. GigaPan Systems egen GigaPan Store sælger dem imidlertid inkl. software for mellem $299 og $895 (ca.1650-5000 dkr.), hvilket umiddelbart er småpenge set i forhold til andet kameraudstyr, og hvad man får for pengene.

Hvis du endnu ikke er overbevist, så tag med til 2013 Champions League-finalen i fodbold mellem Bayern München og Borussia Dortmund, eller se om du kan finde en af dine venner i denne billedserie fra PokerListings' dækning af årets WSOP i poker, hvor de havde GigaPan-robotten opstillet for at dokumentere begivenhederne.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen