Nytårsforsætter der holder vand

Man lover sig selv højt og helligt hvert år at ”I år holder jeg dem!”, nytårsforsætterne. Der sker dog som regel det, godt to uger inde i januar, at nytårsforsætterne smuldrer for øjnene af en, og man står overfor et personligt nederlag. Vi vil gerne hjælpe dig med at holde nytårsforsætterne i 2017, og giver dig derfor vores bud på gode og sunde nytårsforsætter, der holder vand.





21. december, 2016 - kl. 17:12
Forfatter: Mikkel Vermeulen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Slap mere af med yoga

Det er almindelig kendt, at yoga gør godt. Men hvad præcist gør det godt for? Jo, yoga er både den perfekte træningsform til dig, som ønsker at træne alle muskler, undgå ’computerkrop’, styrke koncentrationen, få en bedre fordøjelse og slappe mere af – både i din krop og i dit sind.

Yoga-bølgen har ramt Danmark. Der findes snart ikke den form for yoga, som danskerne ikke dyrker, og de dyrker det hele tiden. Vil du gerne med på bølgen, men føler ikke du hat tid? Du er ikke den eneste. Man skal ikke kun have tiden til at dyrke yoga, men skal også have tiden til at finde det rette ’mindset’ frem, inden man går i gang med øvelserne. For at kunne slappe af i kroppen og gøre sine muskler smidige, skal man først og fremmest slappe af i hjernen.

Et sundt nytårsforsæt er derfor, at du køber din egen yogamåtte. I stedet for at tage direkte ud at købe ind eller hente børnene efter arbejde, anbefaler vi at du tager dig tid til at slappe af med dig selv først. Du kan have yogamåtten på kontoret, og tage en times uforstyrret yoga efter arbejde, eller hjemme i stuen, og slappe af med yoga efter børnene er lagt i seng.

 

Lær dig selv at strikke

Engang var det at kunne strikke en ting man skulle kunne, for at være i stand til at fremstille tøj til sig selv, sin familie osv. Nu til dags er strikketendensen en helt anden og associeret med værdier, som afslapning, afstresning og hygge. Den nyeste bølge kaldes ’Knitfullness’ – mindfullness, bare med strikning.

Undersøgelser har vist, at strikning eller hækling både er depressionsnedsættende, stressreducerende og kan afhjælpe søvnløshed. Med andre ord er det muligt at berolige hjernen ved at bevæge hænderne. De samme undersøgelser viser, at ved at strikke eller hækle med blødt garn, som fx Järbo garn, laver hjernen selv associationerne til noget tryg, som forbindes med afslapning og træthed, hvorfor det bliver lettere at falde i søvn.

Har du lyst til at tage hul på det nye år med en ny og sund hobby, der holder vand, kan du finde remedierne til det på rito.dk.

 

Sæt noget i stand

Du ser ikke dig selv som den fødte handyman? Vi kan ikke alle sammen være lige gode til alt, men vi kan alle kan lære af gør det selv-mændene. Det er nemlig sundt at ’pusle’ med noget gør det selv-arbejde. Hvis du ikke har motivationen til at gå i gang med din egen carport, er der andre steder, du kan begynde, og stadig få den gode og sunde oplevelse med fra gør det selv-arbejdet.

Derfor lyder vores tredje anbefaling til et sundt nytårsforsæt på, at du finder et projekt at kaste din kærlighed på. Vores gode tip er eventuelt at sætte noget i stand. Har du fx et gammelt arvestykke fra din mormors dødsbo, som du ikke nænner at skille dig af med, men heller ikke passer ind i stilen i stuen, kan du istandsætte dette.

Et istandsættelsesprojekt kan agere en mindre omfattende tangent til et stort gør det selv-projekt. Det sunde er, at du får et stykke arbejde, som hænderne kan udføre, hjernen slapper af med og som pynter i dit hjem.

 

Vær mere aktiv

Med aktiv mener vi dog det stik modsatte af at være hyperaktiv. Det er nemlig det der oftest sker, når folk sætter sig diverse nytårsforsætter om at få dyrker masser af motion i det nye år. Når forsætterne lyder på at ”gå i fitness mindst 4 gange om ugen” eller ”træne op til et maraton inden sommer”, er barren fra start sat for højt. I stedet gælder det om at få succes med de små sejre, og derved få mere blod på tanden til at fortsætte.

Derfor lyder vores sidste anbefaling på, at man starter meget blødt ud med motionen – især hvis man starter fra noget nær nul. Start med at gå en lidt længere tur med hunden, eller lån naboens, hvis du ikke har din egen. Med tiden kunne man optimere den lidt længere gåtur til en løbetur, hvilket til sidst kunne blive en fast og sund rutine.

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel Vermeulen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen