Mænd skal da også have pæne fødder

Sådan gør du dine fødder sommerklar



1. juli, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Ingen kan lide ulækre fødder (og der er ellers nok af dem), så dine fødder har lige såvel som kvinders fødder brug for en kærlig hånd, før de kan slippes ud i solen.

Nu nærmer sommeren sig, og det betyder sol, sandaler og bare tæer – Og det betyder at du skal have gjort dine fødder præsentable.
Ingen kan lide ulækre fødder (og der er ellers nok af dem), så dine fødder har lige såvel som kvinders fødder brug for en kærlig hånd, før de kan slippes ud i sommersolen. Du kan vælge at løse problemet ved at investere i en lækker pedicure hos professionelle, eller du kan nemt, hurtigt og billigt ordne det selv. Hvis du vælger det sidste, er det gjort ekstra nemt for dig med guiden nedenfor. Følg de simple trin, brug de gode råd: Voilá - lækre fødder!

Lækre fødder er rene, bløde fødder, der ser pæne ud og ikke lugter af sure tæer. Frisk sved lugter ikke, men gammel sved omdannes ved hjælp af bakterier til smørsyre, og det lugter (meget)! Så for at forhindre sure tæer, skal du sørge for at minimere grobunden for bakterier. Guiden her fortæller, hvordan du gør det, og samtidig får pæne fødder. Nu nærmer sommeren sig, og det betyder sol, sandaler og bare tæer – Og det betyder at du skal have gjort dine fødder præsentable.

Guide til lækre, sommerklare fødder

1. Fodbad
Først skal føddernes rengøres grundigt og blødgøres, så fyld en balje med varmt vand og tilsæt et blødgørende produkt som en alm. fodbadesalt eller f.eks. Titania Vital Fodbad. Sidstnævnte har den store fordel, at det udover at blødgøre fødderne effektivt også virker desinficerende og således modvirker fodsvamp og bakterier, der forårsager dårlig lugt. Når fodbadesaltet er tilsat det varme vand, er fodbadet klar, så sæt dig ned, stik fødderne i fodbadet og nyd det et kvarters tid. Tør efterfølgende dine fødder grundigt med et rent håndklæde - husk også mellem tæerne!

2. Hård hud fjernes
Efter fodbadet er huden og neglene bløde og lette at arbejde med, så det er nemt at fjerne den hårde hud med en fodfil eller et gooming set. Start med at bruge den grove side på områderne med hård hud, og finpuds derefter med den fine side af filen, så huden bliver helt glat. Men tag kun lidt ad gangen med filen og pas på, du ikke går alt for grundigt til værks, så du får fjernet mere end den hårde hud, for så skader du huden og får rigtig ømme fødder. Så vær lidt forsigtig og mærk efter undervejs.

3. Neglene
Klip neglene med en negleklipper og rens neglene grundigt med en neglerenser. Husk at klippe neglene lige over og lad være med at runde dem eller klippe dem ned i siderne. Dette er rigtig vigtigt for at undgå at få nedgroede negle. Efter negleklipningen kan du bruge en neglepind til at skubbe neglebåndene tilbage, så de bliver pæne, og du undgår flosser mm. Hvis du allerede har været så uheldig at få en nedgroet negl, kan du behandle problemet ved hjælp af en neglerodsklipper, der gør det muligt at fjerne netop det stykke af neglen, der skaber problemer. Men vær forsigtig og pas på, du ikke fjerner for meget. Hvis det står rigtig skidt til med den nedgroede negl, bør du i stedet overveje at søge professionel hjælp hos en fodterapeut.

4. Pleje
Når fødderne til sidst er rene og bløde, og alt uønsket er fjernet, er det tid til pleje i form af en fodcreme, som har både plejende og anti-bakterielle egenskaber. Smør de rene fødder ind over det hele og lad cremen trænge ind og fødderne tørre, før du tager strømper og fodtøj på. Når du har fulgt ovenstående er dine fødder klar til sommersolen, men hvis du gerne vil holde dem lækre og undgå de sure tæer i varmen, så kast også lige et blik på de gode råd herunder.
Undgå sved og fodsvamp
Bakterier trives rigtig godt i et lukket, fugtigt miljø som fx på en svedende fod i en sko, og gammel sved er bakterier især glade for. Svedige fødder kan således også let blive angrebet af fodsvamp, der giver en irriterende rødmen og kløe. Så sørg for at vaske dine fødder grundigt med sæbe mindst en gang om dagen, så du får fjernet al snavs og sved og tag også gerne en gang imellem et desinficerende fodbad som beskrevet i guiden. Mindst lige så vigtigt er det, at du efter vask tørrer dine fødder meget omhyggeligt over det hele - ikke mindst mellem tæerne.

Når fødderne er tørre, kan du med fordel bruge Titania Fod Pudderspray eller Deospray, der modvirker, at du opad dagen får våde og svedige fødder i skoene.  Du herudover anvende Perspirex Hånd og Fod Lotion 2-3 gange om ugen for effektivt at minimere kilden til problemerne ved at nedsætte din svedproduktion. Du får desuden mere svedige fødder, hvis du har bare tæer i skoene, så husk strømpen i lukkede sko.

Undgå ildelugtende sko
Når du nu har rene og lækre fødder, er det ret vigtigt også kaster et kritisk blik på skoene, for hvis de stinker, hjælper det ikke meget, at dine fødder var rene, før du fik sko på. Det kræver lidt vedligehold at undgå at dine sko med tiden kommer til at lugte af sure tæer, især hvis du har bare tæer i skoene, men der er nogle nemme husråd, der kan klare problemet, hvis du husker at praktiserer dem engang imellem.

Du kan fx lade dine sko ligge i fryseren natten over - det dræber bakterierne og mindsker dermed dårlig lugt. Du kan også vaske dem i en Rodalon opløsning, hvis de kan tåle en vask - alternativt kan du tørre dem af indvendigt med en klud med Rodalon opløsning. Rodalon er et lugt-neutraliserende rengøringsmiddel, der kan købes i de fleste supermarkeder. Sidst men ikke mindst kan du bruge en sko deospray, der let og effektivt mindsker den dårlige lugt. Hvis dine sko lugter særlig slemt, kan du med fordel kombinere de tre løsninger, så du kan slå den dårlige lugt helt af banen.

Med alle disse råd skulle du være klar til at gå sommeren i møde med lækre fødder. 

Har du erfaring med nævnte produkter?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen