Mænd, blazere og t-shirts. You're doing it wrong!

En blazer og t-shirt kan være en katastrofe, men kan også nemt undgås!



16. juli, 2013 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

90'er stilen (80'er stilen, tak til brugeren JSB for rettelsen)... Er sgu meget godt tilfreds med at det ikke for alvor er tilbage på mode endnu.
En af de klassiske fejl jeg ser hos mænd i byen er at de blander en casual tøjstil med en mere formel, på den helt forkerte måde. En t-shirt med en blazer kan uden tvivl være rigtig fedt, men kan og må aldrig matches med et par monster baggy jeans og en t-shirt med print der hænger ned til knæene. Du kommer meget hurtigt til at ligne en provinsdreng med Paradise Hotel attitude.

Historie:

Don Johnson fra Miami Vice var en af de første der gjorde t-shirt og blazer populært. Hans altid casual men cool stil gik rent ind i 80'erne og gør sig også ganske fint i det 21. århundrede. Men kan man stadig rocke en t-shirt med blazer i det danske natteliv?
No-Go!
Hvis du ikke vil ligne en komfirmand i sin fars tøj, eller en generet stilforvirret teenager, så er det ikke vejen frem at bevæge sig ud i en for stor, forvasket print t-shirt, baggybukser, sneakers og en blazer. Personligt ville jeg altid vælge en skjorte til en blazer, men der er ingen tvivl om at det godt kan være fedt på den casual måde hvis du rammer rigtigt.

1. En generel regel er at lade være med at have en t-shirt med print på under din blazer, det er forvirrende og tager fokus væk fra blazeren og det stilede look.

2. Hold dig væk fra bukser der er alt for baggy, og lad dine løbesko og multifarvede sneaks være derhjemme.

3. Lad være med at have en halskæde hængede udenfor din t-shirt (det gælder altid, og ikke kun med en blazer udover).
GO!

Der er massere af muligheder for at bære en blazer og en t-shirt på en fed måde: Her kommer nogle generelle tips til hvordan du kan køre go' stil i byen.

1. Tænk på at det casual udtryk ikke skal overstråle det formelle. Brug de casual elementer i dit outfit til at få det formelle til at se mere cool og tilbagelænet ud, og ikke omvendt.

2. Hold dig til chinos eller lidt strammere jeans, det står bedre til en blazers mere rene og stramme linjer. 

3. Hold dig til ensfarvede eller ternede/stribede t-shirts. Dem med print er virkelig ikke fede til en blazer.

4. Generelt vil jeg mene at du skal have et par pæne sko på til en blazer, men et par fede og ikke for skrigende sneakers kan også sagtens gå an.

5. V-hals eller rund-hals? Nogen mener at en v-hals forstyrrer snittet på en blazer, men jeg er temmelig uenig på det område. Jeg synes en v-hals ser klart pænest ud til de fleste mænd, men jeg synes du skal gå i det du føler dig mest tilpas i.

Tjek galleriet for inspiration til at gå i blazer og t-shirt.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen