Mælkegigant erkender: Sammenhæng mellem mælk og akne

Ny forskning



9. juni, 2014 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Der er mange myter forbundet med akne og kosten, og de fleste af dem er fejlagtige. Forskerne er dog efterhånden enige om, at det kan være en god ide at undgå mælk, hvis man lider af akne.

Langt de fleste (for ikke at sige alle) har oplevet at have en bums, og mange oplever længerevarende udbrud af akne, som er til stor gene.

Det estimeres, at op mod 90 % teenagere vil lide af akne. Svaret på det høje tal findes måske i vores kost - eller nærmere betegnet vores indtag af mælk. Forskerne bliver nemlig mere og mere enige om, at der er en direkte sammenhæng mellem mælk og akne.

En stor undersøgelse foretaget af Harvard School of Public Health på 47.355 teenagepiger, som blev publiceret i 2005, viste en tydelig forværring af akne hos de af deltagerne, som indtog mælk*.

Forskerne mener at sammenhængen mellem akne og mælk skyldes det høje antal hormoner og bioaktive molekyler i mælk.

 

Nestlé er nået til samme konklusion

Den danske mælke- og fødevaregigant Nestlé underbyggede i 2011 ovenstående forskningsresultat med deres egen undersøgelse af akne og mælk**. 

Resultatet var tydeligt og peger på at især mælk og valleprotein baserede produkter har en direkte sammenhæng med akne. 

Undersøgelsen konkluderer videre, at mindre mælk, eller elimineringen af valleprotein og insulinotropisk mælk, vil have en enorm indflydelse på forebyggelsen af vestlige sygdomme som fedme, diabetes mellitus, kræft, demens sygdomme og akne.

 

4 ud af 5 oplever bedring af akne, uden mælk

Ekspert i smuk hud, Mads Timmermann siger: "Der har i mange år været indikationer for at komælk havde indflydelse på akne, hvorfor jeg også i flere år har rådgivet i hvad jeg kalder 30-dages-testen. 

I alt sin enkelthed har jeg vejledt teenagere til at droppe komælk i 30 dage, for på egen krop at opleve resultatet. 4 ud af 5 er kommet retur og har kunnet se en bedring i forhold til deres akne og er derefter fortsat uden komælk"

Mads Timmermann oplever ofte at mange i første omgang er nervøse for at skære komælk væk fra kosten pga. manglen på kalk. Der er dog rigtigt mange andre fine kilder til kalk: Grønkål, bønner, havre, fiberbrød, oliven, figner og mandler.

Sundhedstyrelsen anbefaler 800 mg kalk hver dag til voksne, og faktisk er der i 100 g mandler 256 mg kalk, hvilket er dobbelt så meget kalk, som i komælk.

Dernæst er mange i tvivl om, hvad de i stedet for komælk skal putte på deres morgengryn. Her kan ris-, havre- eller mandelmælk være et fint alternativ.

 

Bekæmp akne

I dag vides der så meget om, hvad der virker og ikke virker i behandlingen af akne, så det at blive aknefri ikke længere er hokus-pokus. Ingen - teenager eller voksen - skal derfor gå rundt med uren hud. 

Danish Skin Care hudplejeserien er specielt udviklet til bekæmpelse af akne - hvad enten man lider af mange bumser, få bumser eller blot oplever udbrud i ny og næ. Desuden skelner serien ikke i alder, men fokuserer på problemet.

 

Serien er yderst mild for huden og kan bruges af personer med sart/følsom hud, samtidigt med at produkterne sætter aktivt og effektivt ind overfor akne med gode vitaminer og mineraler. Naturligvis 100 % fri for parfume, farvestoffer og irriterende ingredienser.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen