Livsstil påvirker tøjvalget

Vores hverdagstøj siger i højere og højere grad noget om, hvordan vi bruger vores fritid. Jakker må for eksempel gerne være sporty, for det viser, at vi kan lide det sunde liv.



23. december, 2015 - kl. 18:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Vi lever sundere og sundere, og antallet af danskere, der tilbringer deres fritid i motionscenter, på crossfit baner, på løberuter eller med en mountainbike mellem benene stiger hele tiden. Det er blevet god stil at leve sundt, og det har også påvirket vores tøjsmag. I dag er det for eksempel helt i orden at møde op på arbejde i løbetøj og så skifte på kontoret. På de fleste arbejdspladser kan man finde medarbejdere i hættetrøjer og selv overtøjet må gerne have et strejf af sporty over sig. Det oplever man blandt andet hos sportsbutikken Sportmaster.dk. Her kommer størstedelen af kunderne for at købe sportstøj. Men en stigende andel af kunderne kommer også i butikken, når de skal købe tøj hverdagsbrug og arbejde. Det er nemlig blevet helt ok, at møde op i jakker, der kan bruges til hverdag og fritid. Så nu møder folk op i vinterjakker som Canada Goose, der er lavet til at holde ekstreme kuldegrader på afstand eller i dunjakker, der også kan bruges til at holde kroppen varm før og efter løbeturen.   

 

Motion ind på arbejdspladsen 

For fem - ti år siden var virkelig dårlig stil at møde op på job i tøj, man også kunne bruge til sport eller træning i sin fritid. Det skyldes nok, at motion og sport var noget, man forbandt med fritiden, og som ikke havde noget med arbejdet at gøre. Men i dag er der masser af virksomheder, der sørger for fitness-rabatter til medarbejderne eller som måske ligefrem har eget motionscenter. Nogle steder har endda ugentlige løbeklub, hvor medarbejderne kan bruge deres arbejdstid på at løbe en tur for at styrke fællesskabet og sundheden på arbejdspladsen.    

 

Symbol på sundhed og eventyrlyst 

Der er to grunde til, at det sporty fritidslook er blevet helt ok på jobbet. Det skyldes som nævnt, at sund livsstil er blevet god stil, også på arbejdspladsen. Og ved at tage vinterjakken fra skiløjpen eller dunjakken fra løbeturen på, når vi skal på arbejde, så tager vi i virkeligheden lidt af oplevelsen fra fritiden med på job. Det viser vores kolleger og chefer, at vi altså er mere end vores 9-16 job. Så alle kan se, at vi tager vores sundhed alvorligt, og at vi har eventyrlysten i behold.  

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen