Korrekt solbeskyttelse - super enkelt!

Vandafvisende, UVA, UVB, faktor 15 eller 50? Solcreme er en jungle - og rigtigt mange dumper gevaldigt i solcreme-reglerne.



11. juni, 2013 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Den skrappe sol i weekenden har fået mange til at smøre solcreme på, men hvordan er det nu liiiige, at man beskytter sig rigtig? 

Hudplejeekspert Mads Timmermann tog forskud på sommeren (som officielt startede d. 1. Juni) med en skønhedsevent i solens tegn, torsdag d. 30. Maj, for hudplejefirmaet Danish Skin Cares kunder.

Her delte Mads Timmermann ud af råd og vejledning om korrekt solbeskyttelse. Ligesom der blev korrigeret en lang rækker forkerte opfattelser om solbeskyttelse - bl.a. at vandfast solcreme ikke findes, at aftersun er unødvendigt og at voksne og børn sagtens kan bruge samme solcreme.

Mads Timmermann præsenterer solcremens guidelines:

1. - SPF (Sun Protection Factor - på dansk solfaktor)

SPF fortæller om beskyttelse mod solens UVB-stråler og er en indikation for, hvor lang tid der går, førend den enkelte person bliver forbrændt.


2. - UVA & UVB

Solfaktor (SPF) siger kun noget om UVB-strålerne. 
Tjek altid, at solcreme har UVA beskyttelse! UVA er solens lange stråler og trænger længst ind i huden (forårsager rynker, hudkræft osv.)
 

3. - Vandafvisende solcreme

Eksisterer ikke! Det er salgstricks! 
Sved og vand vil nedbryde/forringe solcremen. 
Smør altid solcreme på igen efter at have svedt, taget en dukker, vasket sig o.l. 

4. - Fysisk solfilter

Ligger ovenpå huden, som en "hinde" og er det mindst irriterende solfilter for huden. Samtidigt er det dog også, for nogle personer, det mest tilstoppende.

 
5. - Kemisk solfilter

Trænger ind i huden og er langt mindre tilstoppende for huden. Skal påføres minimum 20 min. før huden ser solens lys, for at virke.


6. - Solcreme til børn?

Børn og voksne kan sagtens bruge samme solcreme! 
Solcreme til børn bør anbefales at være med fysisk solfilter, da børns sarte hud ikke behøves udsættes for kemiske solfiltre - og de har alligevel ikke tendens til bumser og den slags urenheder.


7. - 15, 30 eller 50?

Solfaktor 15 beskytter 95% mod solens UVB-stråler, solfaktor 30 beskytter 97% - højere beskyttelse er ikke mulig. (Jo højere faktor, des større irritation af huden)


8. - Solcreme forbrug/mængde

Èn halv teskefuld solcreme til ansigtet og halsen, og et fyldt shotglas til resten af kroppen. 


9. - Dagcreme med solfaktor

Er der solbeskyttelse (UVA/UVB) i ens dagcreme, så behøves der ikke solcreme ovenpå.


10. - Året rundt!

Solens UVA-stråler er de længste stråler, som trænger dybest ind i huden og laver størst skade (rynker, hudkræft osv.) UVA-strålerne er desuden så stærke, at de er fremme hele året (selv på en grå regnvejrsdag), og går lige igennem vindues- og bilruder.
 

Hudplejeekspert Mads Timmermann anbefaler solfaktor 15 i korrekt mængde, da det giver mindst risiko for irritation af huden. Ligesom Mads Timmermann pointererer vigtigheden af at trække i skygge samt at bruge solhat, solbriller og tøj, når solen er skrappest.  

Solen er vigtig!

Solen er en fantastisk kilde til lys, liv, varme og D-vitamin, og de fleste mennesker er vilde med solens varmende stråler.

UV-strålerne fra solen er desværre bare også en af de helt store fjender for huden. Solen er årsag til rynker, pigmentforandringer, nedbrydning af hudens immunforsvar, ødelagt kollagen, samt hudkræft  - og derfør bør man beskytte sig selv og specielt sine børn mod solen bedst muligt. 

Selvom man har solcreme på, trækker i skygge, bruger solhat osv, så kan kroppen sagtens få den mængde D-vitamin, den har brug for! 

Alle Danish Skin Cares dagcremer er naturligvis med solfaktor 15 samt UVA-/UVB-beskyttelse.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen