Jakkesæt med pasform, ellers bare drop det!

Det firkantet jakkesæt passer INGEN, så når vi snakker jakkesæt, så gå ikke på kompromis, hverken med pasform eller pris!30. august, 2012 - kl. 16:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Jeg ser desværre stadig en del unge herre, der ligesom Onkel Tage trapper op til familie festen i sit firkantet ufikse suit. Du ved, den army grønne med nålestriber, tykke skulderpuder som flyver og med for lange ærmer - DON'T DO IT! 

Hvis man skal have jakkesæt eller jakke på, så for guds skyld, køb et der sidder rigtigt - få en fagmænd til at hjælpe dig og gå ikke på kompromis. Du må ej heller fortvivle hvis jakken skal syes ind flere steder.

Det er de færreste mænd der passer et jakkesæt første gang de tager det på. Tag altså hellere en større størrelse, så den bliver lang nok, passer over skuldrene og få det så syet ind i talje og/eller hofte. Har du har ekstra penge på lommen - så gå til en skrædder og få et der passer til så det passer perfekt.

Huskelisten, når du skal finde den rigtige jakke, hedder:

- Skulderne skal stoppe ved dine egne skuldre, hverken før eller efter.

- Ungå store skulderpuder: Du kommer ikke til at se større ud af dem, og frøkenen kommer til at føle sig snydt, når du tager jakken af - ekstra vat dur ikke!

- Tjek om ærmerne er enten for lange eller korte. De skal passe perfekt, andet ser meget sjusket ud - Stræk armen langs siden og buk hænderne i 90 grader, ærmet skal gå dertil hvor håndledet bøjer.

- Sørg for at du kan lukke knapperne. Nok skal den sidde til, men der skal dog ikke sprænges knapper!

- Den skal sidde til, også i taljen. Det giver dig bredere skuldre og hvis du også har glemt, at benytte dit fitnesskort den sidste periode, så hjælper det dig med at give lidt form/figur - er du lidt større end normalen, så få en jakke med tre knapper, det kan hjælper med at gemme lidt mere af maven væk).

- HOLD DIG FRA ALT DER LIGNER EN FIRKANT, UANSET DIN STØRRELSE!

Med hensyn til farver og mønstre så tænk over, hvornår du skal bruge sættet eller i de fleste tilfælde kun jakken. Er det til byturen engang i mellem, så gå gerne efter en strib, let tern, en farve eller et patch på ærmet. Det gør jakken knap så formel og lidt mere afslappet.

Er det derimod til brylluper og den fine 60 års fødselsdag, så er en mere klassisk model og farve at fortrække - det behøver IKKE at betyde sort, men drop patch og for mange detaljer og gå efter en koksgrå, navy blå evt. med små tern. 

Ellers er det noget med, at finde den jakke eller det jakkesæt som du føler dig tilpas i.

En jakke/blazer er et super godt alternativ til forårs/efterårsjakken og kan give dig et helt andet udtryk.

Og når kvinder ser en mand på vej i byen, med mørke jeans, ensfarvet t-shirt og jakken fra jakkesættet, med en fræk detalje og evt. patch, så tænker hun; Han har styr på tingene og har sikkert også råd til, at give en drink - det tæller ikke ned.. tværtimod.

Prøv det af! Illum, Magasin og Salling har mange forskellige mærker, stile, pasforme og ofte også en skrædder, der kan sy det ind de steder, det skal det. Desuden har de mange forskellige prisklasser, for nej det er desværre ikke billigt, at anskaffe sig et suit der sidder helt perfekt og som sagt, så gå ikke på kompromis med prisen. En billig jakke er tydelig at spotte og holder ikke formen. Men afsted med dig og spar på noget andet den måned. Evt. vent med at give drinks i byen - for det er et must, at have i det mindste jakken i garderobeskabet.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen