HOT OR NOT IFØLGE SKRIBENT PÅ MODESEKTIONEN.DK: HANNA ANDERSEN

Læs hvad vores spændende nye skribent på Modesektionen.dk mener er HOT or NOT når det kommer til mænd og mode



20. marts, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

HVEM ER JEG
Mit navn er Hanna og jeg læser til designteknolog på KEA. I de sidste par måneder har jeg været ansat hos et PR bureau hvor jeg har mødt en masse mennesker indenfor musik, mode og har lavet events med nye produkter.

Jeg har med en baggrund som kosmetolog/stylist en stor interesse for livsstil, mode og skønhed, og jeg er vild med alt som har med dette at gøre. Sådan har det ikke altid været1

Det er nu sjovt som tingene kan ændre sig med alderen. Da jeg var lille, var det værste, jeg vidste at komme med på strøgtur med mor og ”kigge i butikker”. Jeg vidste ikke mine levende råd for, hvordan jeg kunne undslippe. Tror til sidst min mor gav op og tænkte, at det nok var nemmere, at jeg fik lov til bare at blive hjemme med farmor.

Vendepunktet kom i 9 års alderen, ved et besøg i dameafdelingen i Magasin Du Nord. Her opdagede jeg, at alt det der hed pailletter og alt der skinnede var drømmen. Jeg forestillede mig, at jeg var med i en film og jeg var hovedpersonen. Jeg tror stadig i dag, at de fleste mennesker har brug for lidt glamour  og inspiration i hverdagen bare en gang imellem.

Skulle jeg bruge en dag i Magasin idag kunne det sagtens være i herreafdelingen. Her er der så mange nye ting, der rører sig. Fyrene der er ansat er ofte meget på ift. os kvinder og ved, hvordan de på en cool og samtidigt galant måde, skal sælge ideen om de sidste nye par Adidas sneaks til en pige, der bruger str. 40 i sko (som i øvrigt godt kan synes det er pinligt).

Jeg henter til min egen garderobe ofte inspiration i herremoden, da jeg mener, den er dynamisk, og der sker en masse nyt på herrefronten. Jeg synes det er råt at man kan mikse både det feminine og det maskulin for at skabe sit helt eget look. Ser man tilbage i tiden har mange kvinder set op til både Coco Chanel og senere Diane Keaton, som begge turde gå i herrebukser og jakker. Jeg synes man skal turde at være modig og det er nok også det livsstil handler om, at turde være sig selv.
 
HVAD VIL JEG SKRIVE OM
I den kommende tid vil jeg skrive om de forskellig nye produkter og tendenser, der er indenfor herrelivsstil. Jeg har tænkt mig at komme bredt omkring, og det er ikke altid der en rød tråd, men det der er aktuelt i ind og udland. I læsere skal kunne få tips, inspiration og forslag til alt lige fra mode til gadgets, grooming, livsstil, events osv.

HVORFOR HERREMODE
Herremoden er i bevægelse på en meget dynamisk og inspirerende måde. Det er ikke længere kun forbeholdt os kvinder at bære flotte farver og mønstre. Jeg har lagt mærke til at der er kommet en ny tendens i herremoden, som ikke blot går ud på at skille sig ud, men om at skabe sig selv og bære tøj der signalerer, at man har det godt med sig selv, og den man er. 

Jeg ser herremoden som den er nu, være inspirator for mange og dermed udviskes grænsen mellem det maskuline og det feminine mere end tidligere.

WHAT IS HOT
Jeg synes det er dejligt at se en modreaktion mod det metrosexuelle look, vi så for et par år tilbage. Det er rart at se der er kommet noget mere ”mand” i gadebilledet. Det er det maskuline look, når det kommer til skæg og hår, men så på samme tid kan det være et par stramme jeans og en nedringet strik, der bryder det rå og maskuline. Fedt med barber saloner der giver en ordentlig barbering, og hvor man samtidig kan få en kold bajer, et fristed for mandehørm.
 
WHAT IS NOT
Jeg synes ikke det er hot, når man ser en fyr med alt for mange smykker. Har bemærket at der er flere der bærer kors i ørerne, sådan i lidt WHAM agtig stil. Hvis man tør, og man er mand nok, så go for it, men der er en hårfin grænse til at det går over og bliver for meget. Ligeledes er fyre i alt for baggy bukser bare no go. Minder for meget om en, der ikke er blevet ordentlig voksen, som bor hjemme, og som stadig hænger fast i sin tid på ”skateren”.
 
HVEM HAR GOD STIL
Mit store forbillede, når det kommer til herremode, er faktisk min egen far. Min far har altid turdet være helt sin egen. Jeg tror at det har været rart for mig at se en mand oppe i årene turde give den lidt gas, tage chancer, skille sig ud, og  samtidigt bære sin alder med stil, dog uden at blive ”for safe”.  Lige pt. har min far en jakke, jeg er meget misundelig på. Det er en denim jakke med svagt fadet armymønster og Paddinton broderier på skuldrene. I would love to own it. Ellers er Ryan Gosling en fyr der har en cool stil. Han er casual med slidte boots og en rå læderjakke, samtidigt som han kan bære de fedeste jakkesæt på en effortlessly good lucking måde, ved at ha et par seje solbriller eller et boheme agtigt tørklæde på tilJ
 
HVAD ER BLIKFANG FOR MIG
Blikfang er ikke alene tøj. Er det tøjet, så handler om at være sig selv og have øje for detaljen. Men et eksempel på et blikfang er f.eks. en fyr, der har et meget pænt og enkelt sæt tøj på, men så har sat det sammen med nogle fede og anderledes sneakers eller rå støvler. Og så selvfølgelig et skræddersyet jakkesæt. Det må være et must have til enhver herregarderobe, og noget vi kvinder virkelig føler os feminine ved at stå ved siden af.

MINE FEM MUST HAVES
Nr. 1: Slank silhuet i tøj. Flot skræddersyet jakkesæt.
Nr. 2: Duft dejligt og diskret
Nr. 3: Fed læderjakke, gerne lidt slidt look
Nr. 4: Pænt  og velplejet skæg plus matchende glimt i øjet
Nr. 5: Sorte jeans, lidt rock n roll er ikke af vejen
 
MIT MUST NOT HAVE RÅD
Mænd skal ikke farve hår. i er flottest med jeres egen hårfarve og det er ikke det brune eller sorte med rødligt skær. Drop ørestikker, det er simpelthen bare no go. Diamanter i ørene har kun været pænt til 1 person og det var David Beckham, og der var det ok fordi metrosexualitet var noget nyt - dengang! Nu er det old og det er så provins-agtigt, at det er bedst blot at afstå.

Lad være med at få lavet sailor eller pin up tatoos bare fordi det er ”mode” og skovsneglen på læben er også bare alt for forudsigelig.  Lad være med at være FOR perfekte. Vi piger vil gerne kunne se at i faktisk er mænd, så Emil Thorup looket er nok lige i overkanten.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen