Hjemmelavet scoremiddag

Come on - det er nemt nok



Lykkelige og mætte - sådan imponerer du din drømmepige

4. oktober, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Enhver pige kan ikke stå for en fyr, der kan lave mad. Det vækker bare en følelse af lettelse, når en fyr kan kokkerere. ”Gudskelov, jeg behøver ikke stå i køkkenet hver dag resten af vores liv” – for ja, hun tænker fremad, og hun tænker allerede langt fremad. Og i ligestillingens navn, er en fyr, der kan lave mad et kæmpe turn-on med et kæmpe fremtidigt potentiale.

Så uanset om du er en haj til at svinge grydeskeen eller ej, så kom straks i gang med at øve dig, hvis du har fundet en pige du vil imponere. For som med alt andet, gør øvelse mester – også i kokkens kulinariske univers. Men husk dog, at du altid kun skal lave noget, du selv synes er lækkert. Ellers vil det kunne ses og smages.

Jeg giver dig et bud på to nemme og vidunderlige retter til din scoremiddag.
 

HOVEDRET – Røde bøffer med kærligt tilbehør

Piger elsker retter, der består af en masse små elementer, frem for ”bare” en bøf med sovs. Det er dog en misforståelse, at piger er ligeglade med kød. Kød er altid en sikker vinder, og der er nu engang noget sexet ved en god rød bøf, hvilket er perfekt som scoremad.
 
Røde bøffer 
- Bøffer (efter eget valg - ca. 2 cm tykke)
- Ca. 20 g smør eller margarine til stegning
- Salt og peber
  
Varm din pande op til middeltemperatur. Lad smør/margarinen smelte og put dine bøffer på panden. Alt afhængig af tykkelsen, skal bøfferne have omkring 2 minutter på hver side. Husk at krydre med salt og peber. Når bøfferne er stegt, pakkes de ind i stanniol – lad dem hvile i 15 minutter inden servering.

Avocadosalat 
- 2 avocado
- 3-4 spsk. skyr eller græsk yoghurt
- Saften fra ½ citron
- ½ tsk. cayennepeber eller chilipulver
- En smule groft salt
  
Del din avocado og fjern skallen og stenen. Skær avocadoen ud i tynde strimler og vend dem forsigtigt sammen med skyr/græsk yoghurt, citronsaften og de resterende krydderier. Sæt salaten på køl indtil servering.

Mango og gulerodssalat med lucernespirer 
- 1 mango
- 4 mellemstore gulerødder
- 1 pakke lucernespirer
- Lidt olie
- Salt og peber
  
Fjern skrællen fra både mangoen og gulerødderne med en kartoffelskræller. For at gøre salaten flot og appetitlig, skal du skrælle fine ”spåner” af både mangoen og gulerødderne med kartoffelskrælleren. Skyl lucernespirerne og dup dem tørre med køkkenrulle – bland spirerne sammen med mango- og gulerodsspånerne. Dryp lidt olie ud over salaten og drys med en smule salt og peber.
 

DESSERT – Chokoladedrøm med sanseappel

Den søde tand skal også have en portion opmærksomhed – med det formål at afslutte et godt måltid og forhåbentligt opfordre til at aftenen fortsætter. Derfor skal desserten bestå af de altid vindende elementer; chokolade og frugt. Når man når til desserten, har selv den sunde sporty pige lyst til at synde lidt. Denne dessert er den sødeste synd.
 
Chokoladetærte
- 200 g hvedemel
- 150 g mørk chokolade (minimum 70 % kakao)
- 150 g smør
- 75 g sukker
- 3 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knivspids fint salt
- 1,5 dl piskefløde
 
Trøffelcreme
- 200 g mørk chokolade (minimum 70 % kakao)
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk. sukker
- 40 g blødt smør
  
Tærten: Smør en rund springform med smør og drys den hernæst med mel, så kagen ikke hænger fast, når den bages. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes sukker og smør luftigt – når det er gjort, rører du ét æg i af gangen. Hak chokoladen og smelt den i mikrooven eller over et vandbad. Rør fløden og den smeltede chokolade i sukkerblandingen. Til sidst vendes melblandingen i, og der røres godt rundt, så dejen er glat og jævn. Hæld dejen i springformen og bag tærten ved 160 grader i ca. 30 minutter.

- Hold altid øje med kagen, da der er forskel på ovne. Hvis dejen hænger fast, når du stikker en gaffel ned i midten af tærten, er den ikke færdig endnu.

Trøffelcremen: Hak chokoladen fint og put den i en skål. Kog fløde og sukker i en gryde (sørg for at røre rundt hele tiden). Hæld den kogende blanding ud over chokoladen, og rør rundt indtil den er smeltet. Lad blandingen køle af og rør det bløde smør i. Fordel trøffelcremen over tærten, hvorefter den skal stå og stivne i køleskabet i minimum 1 time inden servering.
 
Hindbær coulis (udtales: kuli)
- 500 g frosne hindbær
- 100 g sukker
- Lidt vand
- 1 vaniljestang
   
Put hindbærerne i en gryde sammen med vaniljestangen og sukkeret. Hæld vand i gryden – men kun så lidt, at det dækker bunden. Kog blandingen i 10 minutter. Når hindbærerne er kogt, skal blandingen sigtes, blendes og afkøles. Smag din coulis til – husk, at den skal være frisk og syrlig for at komplimentere den tunge chokolade.

Anret en tallerken med et stykke kage og en god klat hindbærcoulis. Hvis du vil blære dig en smule, tilføj da friske hindbær og mynteblade, som prikken over i’et.

Så er der kun én ting tilbage at sige; "Go get her"

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen