Henrik Vibskov SS13

Forventningerne var høje. Alle havde iført sig deres fineste skrud..



10. august, 2012 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Artikel skrevet af Leonarda Otakari og Josephine Louise Dahl Christensen.

Henrik Vibskovs SS13-show bød på rendyrket drama, en bas der på insisterende vis borede sig ind i kroppen, tydelige hints til afrikanske tribes med modeller, der bevægede sig, som var de i trance – der var desuden kun mørke modeller på catwalken, hvilket gjorde at det hele på en måde gik op i en højere enhed.
 
Selve showet hed ’The Transparent Tongue’, hvilket egentlig gav meget god mening, eftersom en kæmpestor, lyserød knopret tunge var showets pièce de résistance. Inde i selve ’tungen’ slangede mænd uden ansigter sig rundt som noget, der bedst kan beskrives som ’følere’.
Også under modeugen i Paris tilbage i juni måned, havde Vibskov både tungen og de mørke modeller med i sit show.

Hele showet og kollektionen bar præg af kontraster. Kontraster imellem det urbane og det skandinaviske, grundinstinkter og moderne tendenser – en blanding af ekstrem alvor og humor på samme tid. Alt i alt var det hele et ret godt miks dog uden at blive for rodet. Der var noget for enhver smag, hvad enten man er til pangfarver eller mere nedtonet tøj.
En lille snas fra showet
Vibskov formår at holde tøjet enkelt samtidig med, at farverne og udtrykket til tider er bombastisk med især pink, gul, prikker og huller - og ikke mindst vilde mønstre, som lige satte prikken over i'et - eller tungen om man vil.
Kollektionen demonstrerede på allerbedste vis, at man sagtens kan bære udtryksfuldt og farverigt statement-tøj og stadig være elegant. En ting mange designere godt kunne lære noget af. Der var dog enkelte tilfælde, hvor tøjet måske ’sprællede’ en anelse for meget. Det er dog overvejende en kollektion, som på overbevisende måde blander et teatralsk og fantasifuldt udtryk med det rene, enkle og stilrene snit.
 
Tungen - stor, insisterende og rå - lod til at give udtryk for menneskets basale instinkter - det oprindelige, det ærlige - og måske er budskabet egentlig, at vi skal turde noget mere?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen