Forskning afslører: Musik giver en bedre løbetur

Forskning viser, at musik kan have en præstationsforbedrende virkning på din løbetur. Læs her hvordan!



3. juni, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Sommeren er ovre os og så bliver alt jo bare lidt bedre. Solen står tidligt op og aftenerne er lange og lyse, og der er masser af muligheder for at opholde sig udendørs. Over hele landet benytter mænd og kvinder i alle aldre sig af dette, når de skal ud og lufte løbeskoene. For nogen er det en ren nydelse at løbe rundt i den danske sommer, mens det for andre stadig er en nødvendig pine.

Er du en af dem, som ikke altid er ellevild, når du trækker i løbeoutfittet, så kan musikken gøre det bedre for dig. Modesektionen.dk var mandag aften til foredrag hos Runners Lab ved Trianglen, hvor Harman havde inviteret David Møller ud til at fortælle om musik og dens virken i forbindelse med motion.

 

Musik kan gøre dig bedre

David Møller er blandt andet diplom-træner fra Dansk Idrætsforbund, produktspecialist hos Nike og er træner for Aalborg Atletik & Motion, hvor han coacher talenter på mellem- og langdistance. Ved mandagens seance havde løbetræneren trawlet en række videnskabelige rapporter igennem og kunne præsentere en række interessante observationer. 

- Musik kan fjerne fokus fra det hårde

- Mængden af mælkesyre bliver lavere ved løb til udvalgt motiverende musik

- Blandt ikke-elite atleter (flot ord for amatør, ikke?) kan aktiv lytning til musik have en særdeles gavnlig


Sådan gør du!

Efter at have læst ovenstående er du måske allerede på vej ud ad døren, men inden løbeturen så læs lige lidt videre. Du kan nemlig ikke bare høre hvilken slags musik. Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken slags løbestil du vil praktisere. Skal du ud og jogge, skal musikken ikke indeholde alt for mange BPM, hvilket står for beats per minute. 

Skal du ud og tonse igennem, så skal du finde noget med cirka 166 BPM. Men vigtigst af alt, så skal du løbe til musik, som du har en forbindelse til. Har du oplevelser med dette nummer, så bliver dine tanker nemlig ledt hen til disse minder og derved vil du tænke mindre på, at du er mega træt og hellere vil spise en stor is.

Som en sjov sidehistorie kan det nævnes, at en af verdens største løbere gennem tiderne brugte en specifik sang, når han skulle træne. Haile Gebrselassie har vundet alt inden for løb, og da han smadrede verdensrekorden på 5000 meter i 1995 var det fordi, han havde løbet til tonerne fra Scatman Johns hit "Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)".

 

Musik på farten

Tal fra Harman viser, at 56% af smartphone-ejere bruger hovedtelefoner med dem, og 39% af disse lytter til musik én gang om dagen via deres telefoner. Mange benytter også telefoner til løbeturen, da det både er muligt at lytte til musik og måle dine præstationer via apps som Endomondo, RunKeeper og lignende, hvor telefonens GPS-funktion bruges til at måle løbedistancen.

Har du prøvet at løbe med de høretelefoner, der følger med fra fx en iPhone, så ved du, at de let falder ud af ørene. I stedet kan man købe et mere sporty-produkt, hvor man for eksempel kan få høretelefoner med bøjler, som holder dem bedre på plads. I denne forbindelse kan man også overveje, om man vil have høretelefoner med ledning eller om man skal betale lidt mere for en løsning, hvor musikken bliver streamet over Bluetooth.

Modesektionen.dk har fået lov til at teste et par høretelefoner fra JBL, som hedder JBL Reflect. Der er to versioner af JBL Reflect, hvor vi har testen udgaven med Bluetooth, der koster lidt mere end udgaven med ledning. Det særlige ved JBL Reflect er, at ledningen er lavet af materiale, som fungerer som en refleks i mørket. Derudover er der nogle specielle gummi-flapper, hvilket gør, at høretelefonerne sidder bedre fast i dit øre.

Du kan læse mere om JBL Reflect her

 

 

Scatman John - Scatman
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen