Flere voksne lider af akne

Læs her hvordan problemet kan holdes nede



15. marts, 2014 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Akne eller bumser er noget de fleste forbinder med teenageårene. Derfor er det også enormt frustrerende, hvis man i 20-erne, 30-erne og 40-erne stadigvæk skal slås med uren hud. Det bliver dog mere og mere normalt at voksne lider af akne

Langt de fleste vil i teenageårene opleve at have bumser, men ved 20 - 25 års alderen vil bumserne som regel forsvinde, samtidigt med at teenageårenes rasende hormoner falder temmelig meget til ro. 

Den største årsag til akne er nemlig hormonel ubalance, hvilket også forklarer hvorfor at kvinder i menstruationsperioder og især under og umiddelbart efter en graviditet, kan opleve et akneudbrud.

5 procent af alle 40 årige kvinder lider af bumser 

Der er dog nogle, som ikke slipper af med bumserne efter teenageårene. Helt op i 40 års alderen vil 3% af mændene og 5% af kvinderne fortsat slås med de bumser, som de aldrig kom af med efter teenageårene. 

Dertil kommer at mange voksne pga. forskellige årsager vil udvikle akne igen - årsager, som vi med vores levevis i dag har fordoblet mange gange og derfor opleves langt flere i alle aldre med akne. Det værende pga. årsager, som forurening, hormonelle forstyrrelser, stress o.l.

Akne er altså ikke en hudsygdom, som er aldersbestemt. Hvad der imidlertid er absolut sikkert er, at hverken voksne eller unge skal finde sig i akne, bumser og uren hud! 

I dag vides der så meget om, hvad der virker og ikke virker i behandlingen af akne, så det at blive aknefri ikke længere er hokus-pokus. Ingen - teenager eller voksen - skal derfor gå rundt med uren hud.

Årsager til uren hud hos voksne

"Akne skyldes ikke dårlig hygiejne, så uren hud er egentlig et misvisende ord. Derfor er skrappe hudplejeprodukter og voldsomme behandlinger og de meget omtalte dybderens absolut ikke løsningen i kampen mod bumser!" siger ekspert i smuk hud, Mads Timmermann.

Ligesom hos teenagere, kan man som voksen opleve hormonelle forandringer, som kan give bumser. Der kan opstå hormonelle forandringer, hvis:

  • Man bliver udsat for stress
  • Man er gravid eller får en abort
  • Man har menstruation
  • Man lider af f.eks. PCO
  • Man tager visse typer af lægemidler bl.a. binyrebarkhormon og anabolske steroider

Derudover kan man også få akne af:

  • Olieholdig kosmetik og cremer
  • Solbadning og solarium
  • Irritation fra bl.a. parfume, farvestoffer og irriterende ingredienser i vaskepulver, hudpleje o.l.
  • Provokation af stofskifte, bl.a. pga. pludselige store mængder sukker, fedt o.l.
  • Friktion på huden, bl.a. skrubbekorn, tætsiddende tøj o.l.

Bekæmp akne MILDT, simpelt og EFFEKTIVT 

Danish Skin Care hudplejeserien er specielt udviklet til bekæmpelse af akne - hvad enten man lider af mange bumser, få bumser eller blot oplever udbrud i ny og næ. Serien skelner ikke i alder, men fokuserer på problemet.

Serien er yderst mild for huden og kan bruges af personer med sart/følsom hud, samtidigt med at produkterne sætter aktivt og effektivt ind overfor akne med gode vitaminer og mineraler. Naturligvis 100 % fri for parfume, farvestoffer og irriterende ingredienser.

Vejl. udsalgspris for komplet hudplejesæt 880 kr. 

Sælges via www.danishskincare.dk

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen