Fatale (beklædnings) fejltagelser

- Som du bør gå langt udenom!



26. januar, 2012 - kl. 14:20
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Pressefoto H&M. Fotograf: Kacper Kas
1. Hvide (tennis) sokker eller to som ikke matcher hinanden!
Sokker er mere vigtige end man tror og en detalje som mange føler sig højt hævet over eller bare overser.
Hvide (tennis) sokker er et absolut NO GO, som ikke hører til nogen steder i garderoben (men er forbeholdt eliternes del af sportsarealerne). Sokker som ikke matcher hinanden er ofte et NO GO, medmindre du kan slippe af sted med sammensætning (to stribede sokker i nærmest samme farver) og dermed lave et fashion statement. Desuden skal sokkerne selvfølgelig være rene og vigtigt af alt skal de matche resten af den valgte påklædning.
 

2. Tøj i forkert størrelse!
Tøj som sidder forkert, er for småt eller for stort, vil få dig til at udstråle ligegyldighed og fremstå en smule sjusket. Det vil se billigere ud end det egentlig er og skabe tvivl om kvaliteten. Prøv tøjet og find en størrelse som passer og så det valgte item sidder som det skal! Hvilket betyder at en t-shirt ikke skal være så kort at du viser maveskind eller så lang/stor at faconen forsvinder.  Mister tøjet facon eller farve efter noget tid eller forkert vask/behandling, så kassér og køb nyt(ofte er samme model mulig at finde igen).
 

3. Forkert slips længde, knude eller design
– En detalje som mange overser. Et herreslips skal altid sidde korrekt og ende i centrum af hans bæltespænde, have den korrekte længde og den perfekte knude. At have et slips, hvor slipseknuden er forkert bundet, er for kort eller for langt eller bare ikke sidder korrekt, kan få en mand at synes inkompetent og ligeglad med sin påklædning. Et slips er en seriøs beklædningsgenstand eller accessories, som skaber seriøse udtryk. Det skal være pænt, enkelt og elegant og bør derfor ikke være dekoreret med nisser eller andre figurer, det bør kun iføres sammen med en skjorte og frem for alt; skal det sidde korrekt!  Lær og overhold reglerne eller drop slipset!
 

4. Kortærmede skjorter (også kombineret med slips og blazer)!
Medmindre den kortærmede skjorte er en del af din arbejdsuniform eller din afslappede (charter)ferie garderobe, så undgå en kortærmet skjorte i sig selv og i kombinationen med slips og blazer. Slips og blazer bør kun bæres til den langærmede skjortemodel. Skab derimod et seriøst udtryk og vis interesse i din fremtoning og påklædning, ved at holde dig til langærmede skjorter som udgangpunkt.
  
 
5. Forkert bukselængde!
- Undgå at folde dine jeans eller dine chinos, medmindre det er et bevidst fashion statement eller udtryk, du går efter. Ellers bør dine bukser nå ned til bunden af din sko, men sørg for de går lige over gulvet, for at undgå en uønsket frynse eller et par ødelagte jeans. En moderigtig mand, skal ikke have sine fødder svømmende i en masse ekstra stof eller vise anklerne med mindre ovenstående udtryk eller statement er gældende! Køb bukser/jeans, som passer i størrelsen (og dermed også længden) og få evt. habit/jakkesætsbukser lagt op hos skrædderen.
6. At være for stram og tilknappet!
Hvis en jakke, habit eller blazer kun har to knapper, bør du kun knappe den øverste knap. Hvis den derimod har tre knapper, kan du nøjes med at knappe den øverste eller den midterste knap eller knappe både den midterste og øverste knap. Det vigtigste er altid at lade den nederste knap være åben, så udtrykket er mindre stramt og mere stilrent, enkelt og korrekt.  Det er en tradition, der har været anvendt i årtier og er en af de få, der ikke bør brydes.
 

7. Forkerte farvekombinationer! (eller for mange farver)
Farver er generelt en god ting- også i garderoben/påklædningen, men her fremmer overdrivelsen altså ikke forståelsen. Vær forsigtig med at kombinere for mange forskellige farver, de forkerte farver og at bære forskellige accessories i matchende farver. Find farver som passer til dig og resten af din stil og undgå forkerte eller for mange farvekombinationer i en sammensætning. Udtrykket skal hverken være for rodet, for meget eller virke for velovervejet – men derimod skabe en fin balance.
 

8. Krøllede skjorter.
Skjorter har traditionen tro altid skulle være pæne og nystrøget, med undtagelse af slut 90’ernes – starten af det nye årtusinds trend med krøllede skjorter (der tilmed ikke kunne tåle at blive strøget). Det er nu ti år siden og traditionen med nystrøget skjorter er igen en uskreven regel - medmindre den pågældende skjorte er en denim-eller skovmandskjorte, som bør være lettere skabskrøllet og mere rå i udtrykket.
 

9. Voluminøse lommer.
Dine bukse- eller blazer lommer er faktisk ikke alternativet til en taske eller til (nyttesløs)opbevaring. I blazeren tilfælde er lommerne kun der til pynt og ikke til opbevaring af nogen art, da lommerne ikke er lavet til det. Så drop opbevaring af pung, gamle kvitteringer eller løse pengesedler/mønter (evt. mobilen) i lommen og nøjes med en minimalistisk kortholder (i bukselommen). Alt andet er forbeholdt de større lommer i overfrakker (som kan holde til det), fordi der ikke skal skabes en bule der hvor lommerne sidder.
 

10. Mismatching stilarter!
Undgå kombinationer med helt forskellige stilarter eller stilarter tilhørende en anden aldersgruppe end den du selv tilhører. Det er vigtigt at eksperimentere, men hold dine outfits sammenhængende og matchende stilmæssigt.
11. Alt for mange prints –
- Om det er afslappet eller elegant tøj spiller ingen rolle, reglerne er ens. Undgå at blande alt for mange mønstre og prints sammen. Hvis du er iført et jakkesæt, bør du holde det enkelt med max to forskellige mønstre eller med andre ord; hvis du er iført et mønstret jakkesæt så vælge en solid skjorte (ensfarvet og gerne basic)og et mønstret slips. Hvis du er iført et enkelt og ensfarvet (solid)jakkesæt, kan du bære en mønstret skjorte og et mønstret slips. Men at være iført et mønstret slips, en mønstret skjorte, og et mønstret jakkesæt kan hurtigt blive for meget. Det sikre og elegante valg er altid jakkesæt, skjorte og slips i enkle basic farver (sort jakkesæt + hvid skjorte). Alternativet til et mere særpræget og personligt udtryk kan være en blazer i grovere materialer som; tweed, uld eller fløjl eller et par chinos i stedet for de traditionelle jakkesætsbukser.
 

12. En rundhalset t-shirt under en skjorte.
Gå i stedet efter en t-shirt med v-hals eller en undertrøje (så t-shirt ærmerne ikke er synlige eller danner folder under skjorten) det virker bare mere casual, diskret og gennemført, så det er skjorten og resten af outfittet der kommer til udtryk.
 

13. T-shirt i bukserne.
Medmindre t-shirten fungere som undertrøje og der dermed skal en skjorte over, er det ikke acceptabelt, at stoppe t-shirten ned i bukserne. Det er derimod gammeldags, kedeligt og alt for stramt i udtrykket. Dette gælder også polo t-shirts - medmindre du er på golfbanen!
 

14. Overdrevet reklame!
Undgå at være iført for mange reklamer på dit tøj og dermed ligne en omvandrende reklamesøjle. Annoncørerne vil elske det, men hvorfor være fyldt med reklamer eller flashe en diverse brands på ens påklædning, hvis man ikke er iført arbejdsuniformen?


15. Sokker i sandalerne!
Sokker i sandalerne er et absolut NO-GO, på lige fod med hvide (tennis) sokker! Det er uklædeligt og sjusket! Vælger du sandaler, skal de bæres uden sokker!
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen