Få en konfirmation UDEN bumser - sådan!

Og en blå mandag



9. februar, 2014 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Konfirmation og Blå Mandag går hånd i hånd med teenagetidens begyndelse og dermed for mange unge også BUMSER. Vil man være bumsefri inden konfirmationen, så er det nu, der skal sættes ind - ikke 2 dage før festen med familie og venner, familiefotos og Blå Mandag.

Bumser, akne, ustabil hud, uren hud, papler, pustler, talgknopper, bylder, cyster - ja, "kært barn" har mange navne. Hvor voldsomt man bliver ramt af akne er meget individuelt fra person til person. 

Hvad der er sikkert er, at uafhængigt om der er tale om mange eller blot én enkelt bums i ny og næ, så er bumser aldrig sjove - og selvom bumser ikke er farlige, kan de være til meget stor irritation. I mange tilfælde udvikler akne sig til nedsat selvværd, psykiske lidelser osv. - derfor bør man bestemt aldrig negligere akne!


Bumser og teenage-hormoner

Selvom frasen "at træde ind i de voksnes rækker" ofte er tilstede i konfirmationstalen, så har sætningen i dag ikke megen reel betydning. For langt de fleste er konfirmationen nemlig blot ensbetydende med teenagetidens begyndelse og dermed for rigtigt mange piger og drenge en tid med rasende hormoner - og derfor akne.

Den største årsag til akne er nemlig hormonel ubalance. Derfor er akne heller ikke kun for teenagere, men kan skyldes menstruation, graviditet, overgangsalderen, et højt indtag af medicin eller stress. 

Det er f.eks. også derfor at mange kvinder oplever at komme akne til livs ved brug af p-piller, som jo netop er et produkt til at ændre sine hormoner.

 

Hudpleje og akne

"Netop fordi akne oftest er forårsaget af hormonel ubalance, så er løsningen ikke skrappe hudplejeprodukter og hudbehandlinger. Faktisk kan disse voldsomme tiltag være med til at forværre ens akne og bør på det kraftigste frarådes" siger ekspert i smuk hud, Mads Timmermann fra Danish Skin Care.

I dag ved vi så meget om akne, at ingen behøver leve med akne, og hudpleje kan effektivt behandle akne! Det er blot vigtigt at behandle sin akne korrekt og ikke genere eller provokere sin akne og sine hormoner unødvendigt.

For at bekæmpe akne effektivt med hudpleje, bør der vælges hudplejeprodukter, som ike indeholder parfume, farvestoffer samt udtørrende alkoholer. Mange naturlige æteriske olier vil ligeledes forværre akne.

Løsningen er en blid hudplejerutine, som med enkle, dog effektive, ingredienser, vil mindske bumser og med tiden helt fjerne dem. Det er vigtigt at pointere, at det er vigtigt at være konsekvent og vedholdende med sin hudplejerutine - samt naturligvis vælge velformulerede hudplejeprodukter.

 

Sådan bliver man aknefri inden konfirmationen

En daglig hudplejerutine til at blive aknefri inden konfirmationen kan beskrives ved 3 trin - rengør, bekæmp og plej - som beskrevet nedenfor.

Der skal faktisk ikke mere til, når der vælges milde, effektive og velformulerede hudplejeprodukter - naturligvis uden parfume, farvestoffer og irriterende ingredienser for huden. Masker, skrubbecremer, spottreatments osv er slet ikke nødvendigt.

Danish Skin Care hudplejeserien er specielt udviklet til bekæmpelse af akne - hvad enten man lider af mange bumser, få eller blot oplever udbrud i ny og næ.

Serien er yderst mild for huden og kan bruges af personer med sart/følsom hud, samtidigt med at produkterne sætter aktivt og effektivt ind overfor akne, med gode vitaminer og mineraler. Naturligvis 100% fri for parfume, farvestoffer og irriterende ingredienser.

Vejl. udsalgspris for komplet hudplejesæt 880 kr.
Sælges via www.danishskincare.dk

---

Aknefri i 3 trin, før konfirmationen. 

Trin 1: Rengør
Hvis ens ansigt er beskidt og fedtet, kan de aktive hudplejeprodukter ikke virke effektivt.
Start derfor altid hudplejerutinen (morgen og aften) med at rense ansigtet med et mildt renseprodukt.
OBS: Det er en stor fejltagelse at tro, at skrappe hudplejeprodukter er bedst - de kan ofte gøre mere skade end gavn ved at irritere huden og dermed generere nye udbrud.

Trin 2: Bekæmp
Hud afstøder konstant døde hudceller, som kan sætte sig fast i hudens porer samt på hudens overflade. Når dette sker, har bumser gode forudsætninger for at blomstre.
På daglig basis bør man derfor anvende en effektiv BHA (salicylsyre) eksfoliering, som dramatisk vil mindske fremkomsten af nye bumser og være med til at dræbe nuværende udbrud.
OBS: Man bør altid undgå en skrub med korn eller sten, da det vil være alt for hårdt for huden. 

Trin 3: Plej
Da bumser og uren hud er en betændelsestilstand i huden, bør man dagligt beskytte og genopbygge den med effektive og beroligende ingredienser.
Produktet man bruger skal desuden være tilpasset ens hudtype - folk med tør hud, kan sagtens have problemer med bumser og skal selvfølgelig bruge produkter dertil, for ikke at udtørre og derved irritere huden. Ligesom folk med fedtet hud, som størstedelen af akneramte har, bør bruge produktet udviklet til fedtet hud.
OBS: Du har brug for de samme beskyttende ingredienser om natten som om dagen. Om dagen bør du blot sørge for altid at bruge solbeskyttelse. Den ENESTE forskel på dag- og natcreme bør altså være solfaktor! 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen