Essence & Grooming, moderne barbering med stil

Kom ind og bliv budt velkommen med et glas af husets lækre portvin, i en grooming butik til herrer i hjertet af København29. september, 2012 - kl. 16:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Essence & Grooming – stedet hvor du bliver budt velkommen med et glas Portvin.
 
Det første du lægger mærke til når du træder ind i den lille forretning på Gothersgade, er den lækre og gennemførte stil stedet er opført i. Derudover er det en fornøjelse at blive betjent af de to indehavere Marc og Karina. De er to passionister som kan deres kram og med fortællinger og lidenskab for og om deres arbejde, guider de dig igennem barbergrej, sæber, Cologne og Eau de Toilette – samtidig med du bliver budt på et glas af husets lækre Portvin. Nej, dette er ikke  en ordinær butik i hjertet af København. Et besøg i butikken er derimod som at gå en tur i historiens vingesus, på en ny og moderne måde. Du bliver trukket igennem et univers med reference til Louis den XV, Voltaire, Marie Antoinette og Struensee og kommer til at føle dig som en del af historien. Når du opdager de lækre baglokaler, med den umiddelbare indretning, så bliver du draget så meget med af stemningen, at du bare MÅ shoppe nogle af de lækre produkter.
 
Essence & Grooming er til drenge og mænd i alle aldersgrupper. Tidligere var det normalt at være metroseksuel, og det er det så sandelig blevet igen – det er kommet for at blive. Det skal være in at have lækkert barbergrej, og det er derfor Marc og Karina har åbnet den lille specialbutik på Gothersgade.
Jeg tog derind for at tage en snak med Marc, om det at være mand og at gøre noget ud af sig selv. At være kvalitetsbevidst på den moderne og lækre mode. Lidt a la James Dean!
 
Til spørgsmålet om hvorfor han lige har åbnet en sådan slags butik, svarede Marc prompte: ”Fordi der mangler noget lækkert til mænd i København”. Et svar jeg godt kunne lide. Det ledte mig videre til nogle mere specifikke spørgsmål om produkterne.
 
Hvilke produkter fører I og hvorfor?
Vi fører bl.a. Truefitt & Hill som er kongelig hofleverandør til det engelske hof, samt Mühle, som er et hæderkronet tysk mærke, som får almindeligt barbergrej til at blegne. De fleste af produkter er uden parabener, har eksisteret i mange år og så er de generelt ret lækre.
Hvordan er prisniveauet på jeres produkter?
Du kan sagtens købe en safety razor fra Mühle, som er i et lækkert design til blot 275 kroner. Lækkert behøver ikke nødvendigvis være dyrt. Men vi har også dyrere produkter. Et eksempel er et sæt med barberskraber og kost til 595 kroner, også fra Mühle. Man kan dog sagtens komme helt op og betale et par tusinde kroner, hvis man ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Men så får man også børster med hår af bedste kvalitet, som både er blødere, men som også giver et unikt look.
 
Hvad gør man når barberbladet er slidt?
Alle skrabere bruger Gillette barberblade, så man skifter blot hovedet ud med en ny. De kan købes de fleste steder. Dem vi har med batteri, kræver ingen udskiftning.
 
Du har også mange Colognes?
Ja, jeg har bl.a. verdens ældste Cologne, som hedder Farina. Den er lavet på verdens ældste Cologne opskrift, og er bl.a. blevet båret af Louis den XV, Voltaire, Struensee, Marie Antoinette og vores egne konger i 1700-tallet. Den har en frisk duft som bliver lidt træ-agtig efterfølgende. Den er utroligt lækker og på trods af dens lange historie, er den stadig meget tidsvarende. Den koster 650kr for 100ml.
Fra mærket Truefitt & Hill har vi bl.a. den parfume som Prince Charles fik i gave til sit bryllup med Lady Diana. Den blev specialfremstillet til hans bryllup og er faktisk forbavsende god. Ja, Prince Charles må faktisk dufte helt godt, hvis jeg selv skal sige det. Den hedder ”West Indian Lines”.
Har du et godt råd til manden der får problemer med røde knopper ved barbering?
Ja. Først og fremmest skal du bruge rene skrabere! Skift skrabehovedet ofte. Brug kun det samme hoved højest et par gange. Derudover vil jeg anbefale en god barbersæbe fra Truefitt & Hill uden parabener. Barber dernæst MED hårene og aldrig MOD! Barber dig gerne mens du er i bad eller i næstbedste fald, lige efter at du har været i bad. Så er huden blødgjort og klar til barbering. En god aftershave fra Truefitt & Hill skal du slutte af med og brug eventuelt deres Treatment Serum, som virker fantastisk.
Jeg kunne blive ved med at spørge Marc om alle hans produkter, og hans viden indenfor området er enorm. Men jeg synes du selv skal tage ind og opleve butikken. Jeg kan kun beskrive den med ord – den er et absolutely must see! Lur mig om du ikke køber nogle lækre produkter med hjem, enten til dig selv, eller gaver til andre.
Jeg sluttede besøget af med at blive budt på et glas portvin – som det er kutyme alle kunder bliver budt på. Skønt. Min kvittering for køb af produkter, ja ,den blev såmænd sendt til min e-mail da Grooming & Essence benytter sig af miljøvenlig betaling i form af Izettle til betaling med kreditkort.
Marc sluttede af med at udlodde en safety razor fra Mühle til en værdi af 275 kr til vores konkurrence her på modesektionen. (Se billedet til højre). Læs mere om hvordan du vinder den her i løbet af næste uge, så følge med på modesektionens side.
  
  Webshop kommer på et tidspunkt, men ellers kan du finde Grooming & Essence på Gothersgade 97, 1123 København K.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen