En gentleman's basisgarderobe

Mangler din garderobe den røde tråd? Læs med her og se hvordan den burde se ud.



21. september, 2012 - kl. 16:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Der findes mange forskellige herregarderober rundt om i det ganske land, og mange af dem er alt for mangelfulde hvis du spørger mig.
Ofte er det manglen på den røde tråd, og alt for mange impulskøb hen ad vejen, som har stået i vejen for de sikre anskaffelser.
 
Mit bud på den perfekte basisgarderobe kan du læse om her:
 

Underbukser og sokker

Stilen er individuel, men sørg for at erhverve dig nogle pæne ensfarvede sokker i sort, mørkegrå og evt. Marineblå, samt stilrene underbukser. Så kan du altid supplere op med fest og farver efterfølgende.
Tennissokker bliver på tennisbanen, Basta!
 

Undertrøjer og t-shirts

Undertrøjer benyttes primært inden under skjorten eller en striktrøje, og er med til at holde varmen i de kolde måneder. Sørg for at have et par behagelige undertrøjer med god længde i din garderobe.
 
T-shirts er til de mere casual stunder. En sand gentleman render ikke rundt med diverse statements. Husk at ”Swag is for boys, Class is for men” så jeg mener klart at man skal gå efter de ensfarvede t-shirts. Der findes et kæmpe udvalg i både rund hals og V-neck. Gå ud og find en T-shirt som stadig har den ønskede pasform og længde, efter de første par vaske, og invester så i nogle forskellige farver.
 

Jeans og Chinos

Både til arbejdsbrug og casual. Undgå modeller som er alt for skinny og undgå for guds skyld jeans med en masse nitter og andet ubrugeligt tingel-tangel. Keep it classy. Du er rigtig godt kørende hvis du har en 3-4 jeans. Gerne noget mørkeblå denim uden wash, og et par klassiske blå jeans, evt med light wash.

Chinos er en smagssag. De er tilgængelige i mange fede farver, og bla. ”vinrød” er oppe i tiden. Jeg ville dog starte med at par navyblå og nogle kakifarvede, og så bygge ud derfra.
Igen, pasform er alfa omega, selve mærket er knap så vigtigt. Så længe kvaliteten er i orden, naturligvis.

Jakkesæt/blazere:

Den moderne gentleman er glad for jakkesæt. Om det er hver dag, til arbejdsbrug, eller ved specielle lejligheder må være op til ens valg af karriere. Som udgangspunkt bliver du nødt til at have fat i det sorte jakkesæt. Mange snakker om at ”blå er det nye sort” og jeg er 99% enig, men det sorte sæt er stadigvæk det mest alsidige. Bryllup, barnedåb, konfirmation og begravelser. I min optik den eneste farve der kan gå ved alle lejligheder.

Igen må jeg understrege vigtigheden af pasformen. Det er vigtigt at man kan se det er dit eget sæt, og ikke et du har arvet. Køber du en stangvare, så sørg for at få den syet til, eller invester i et skræddersyet et af slagsen. Det vil du ikke fortryde.

Har du det sorte på plads? Så er det marineblå og det grå jakkesæt næste skridt. Vælg en klassisk 2 knaps model med enten center slids, eller 2 slidser. Den vil også gå perfekt som blazer til dine chinos og jeans.
Går du i jakkesæt til hverdag, kan du med fordel investere i et 3-piece jakkesæt (inklusiv vest). Vesten vil give dig et ekstra pift ved specielle lejligheder.
 

Skjorter og cardigans:

Igen bør du eje basisfarverne blå og hvid. Undgå de alt for tynde og ALT for billige plastikskjorter, de såkaldte ”Bilka-skjorter”. Køb bomuldsskjorter, og gerne i 2ply kvalitet. Nogle mærker fører skjorter med en lille procentdel elastane i, som gør materialet strækbart. Dette er heller ikke noget dårligt valg.
Cardigans er ligesom chinos, i højere grad end så meget andet, et spørgsmål om personlig stil. Men bestemt et stilfuldt valg.

 
Sko og Accessories:

Når du har det sorte jakkesæt, bør du også have et par matchende sorte sko samt bælte. Dette er et "must have". Har man behov for det navyblå og grå jakkesæt, har man også behov for mørkebrune sko samt bælte. Husk at sko og bælte ALTID skal være i samme farvekategori. De behøver nødvendigvis ikke være i præcis samme tone, men de skal altså lægge tæt op ad hinanden.  Pudsemiddel til skoene bliver du også nødt til at eje (og bruge!).
 
Til casual brug er ruskindssko og støvler ikke noget dårligt bud.
 
Så kan du ellers krydre med slips og manchetknapper efter behov. Men sørg nu for at have noget klar til når lejligheden byder sig.
 

Hvad mener du at den perfekte garderobe skal indeholde? Kom med din mening under artiklen.

Kilder:
http://www.mond.dk
http://hm.com/dk
http://boozt.com
http://heppo.com
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen