Efterårsmoden 2011

A - for Accessories!



14. september, 2011 - kl. 13:25
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Efterårsmoden er allerede blevet vores hverdagspåklædning, også selvom sæsonen kun lige er begyndt modemæssigt. Ikke desto mindre er sæson/kollektion skiftet, stadig en ny begyndelse, som traditionen tro indeholder både velkendte og tilbagevendende klassikere fra forrige sæsoner og nye tiltag.

Connery.dk giver dig efterårsmoden, fra begyndelsen - A for accessories.

Hatten!

 Hatten er det item i accessories kategorien, som hverken har forladt catwalken, gadebilledet eller nogen anden del af modebilledet i det meste af 2011. Der er derimod flere af de forrige århundredes velkendte udgaver, som har fundet vej tilbage til modebilledet og flere nye udgaver er kommet til - og i den kategori er efterårssæsonen er ingen undtagelse. Efterårskollektionerne byder på både tilbagevendende (eller blivende) klassikere, som hatte fra gentlemans kategorien og de nye  og mere særpræget udgaver.


Gentleman klassikerne
De velkendte britiske gentleman items (Bowler hatten og The Pork pie hat) fra slutningen 1800tallets og starten af 1900tallets London, gik fra betegnelsen gentleman/status symbol til moderigtig accessories allerede i slutningen af foråret og er stadig en del af modebilledet – nu to sæsoner efter.  
 

Brixton hatten 
En velkendt og nærmest tidløs klassiker, som med sine ”fox hunt” inspireret design kun passer bedre ind i en koldere og mere efterårs-agtig sæson.


Efterårets nye udgaver 
Ingen ny sæson eller begyndelse uden noget nyt. Denne gang byder det danske mærke SOULLAND på de nye udgaver i accessories kategorien. Britiske gentleman item, kombineret med SOULLAND’s udgangspunkt. Items som blev vist under modeugen i August, (hvor alle SS kollektioner 2012 blev fremvist), alligevel er SOULLAND’s hatte allerede spottet på stoy-munkholm.dk og må derfor være blevet en del af efterårskollektionen anno 2011. Et nyt tiltag i den danske modeverden og hatte kategorien.
 
 
 

Fra hovedbeklædning til halspynt


Butterfly – Bow Tie 
Butterflyen eller bow tie er en (herre) accessories, i samme fine kategori som slipset, som opstod blandt kroatiske lejesoldater under de preussiske krige i det 17. århundrede. Men allerede fra det 18 og 19. århundrede tog det bedre franske borgerskab beklædninggenstaden til sig og det blev en del af den tids mode.

Sidenhen har butterfly eller bow tie været forbeholdt den finere og mere formelle del af garderoben, indtil de finere accessories tog plads i hverdagsgarderoben. Spottet allerede under modeugen i Februar i miniature udgave fra mærket Vito og nu i både H&M’s efterårs kollektion og på miinto.dk
 


Fra halspynt til fod(pynt) beklædning


 Synlige sokker. 
Den ”synlige sokke tendens”, ser også ud til at være en tendens man heller ikke kan komme udenom denne sæson. Brugt på den rigtige måde (med opsmøget bukser og ikke bukserne i sokkerne) kan tendens også udføres til perfektion – i både den rå stilart og den mere outrere Charlie Chaplin udgave.
Accessories eller tilbehøret, om man vil er enten det outfittet bygges op efter eller det som fuldender outfittet til sidst. Om det er det første eller sidste er ikke det afgørende, det afgørende er, at accessories er en vigtig del af vores påklædning – hvad enten vi vil stå ved det eller ej.

Hvad bruger du af accessories?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen