Du er simpelthen nødt til at holde øje med ham her!

It's time for an ICEBREAKER



13. februar, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

The new kid on the block er ung, innovativ, multikulturel og ude på at skabe en mindre revolution i den danske modeverden. Navnet er Wali Mohammed Barrech, og det er et navn, som enhver med en bankende modepulsåre er nødt til at holde stærkt øje med i fremtiden.
 
Wali Mohammed Barrech (WMB), dækker over en pakistansk/kroatisk-født designer, som er uddannet på Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen, hvortil hans samfundsskepsis og kunstneriske helhedsudtryk især udvikledes. Efter at have opnået den prestigefyldte titel herfra, viste han sin debutkollektion på Copenhagen Fashion Week i august 2013. Der gik et gys gennem publikummet.
 
Gyset gennem publikum blev skabt på basis af en perfektionisme helt ud til fingerspidserne, som bl.a. har bragt WMB så vidt, så hurtigt. Hans innovative hjerne har dog også spædet ganske fint til, og WMB er en mand med en mission; at gøre op med en forankret tankegang. Dette er noget af en mission. Om ikke andet, har den unge designer givet sig i kast med det generelle kønsbillede, vi ser i dag. En sammensmeltning af tøj, der kan bruges af både mænd og kvinder – for hvorfor skal man lade sig begrænse? Netop for at undgå tankegangen om, at nederdele til mænd er makabert, og at kvinder ikke kan rocke et suit, lader WMB sine modellers ansigter være næsten helt gemt væk. En gammeldags måde at forhindre fordømmelser i forhold til tøj, får et nyt perspektiv og bringes til live på en fashionable måde hos WMB. Hans tøj er ikke henvendt til et specifikt køn. Det handler om æstetikken - hvad synes du er smukt?
 
Autumn/Winter 2014-kollektionen har overgået WMB tro på egne evner. De androgyne styles er her stadig, og at kunne skelne mellem modellernes køn er stadig bandlyst. Det er ligesom blevet kendetegnet for WMB allerede.
   
Designeren råber højere endnu. I farverne sort, hvid og rød, kritiserer han samfundets tendens til at redigere alt der er forkert væk. Kollektionen bringer et dystert tema som stigende vold til overfladen, og forsøger at formidle, at vi ikke behøver lade os skræmme og gemme dette tema væk. I stedet for at lukke øjnene, skal vi lade os informere om progressionen af volden. Som sløjfe på temaet hedder AW 14-kollektion naturligvis ICEBREAKER.

 
Når du ser billeder af WMBs kollektion tænker du sikkert: ”Ja, det er meget fint og fashion-agtigt, men hvordan skal jeg kunne gå rundt med det tøj i Vardes, Svendborgs eller Næstveds gader?” Så vil jeg opfordre dig til at kigge på billeder endnu en gang, og skille hver enkelt beklædningsgenstand fra hinanden, og så vurdere det du ser igen. For ja - sat sammen er WMBs kollektion meget fashion-agtig (hvilket den også skal være), men skilt ad, er tøjet i høj grad også egnet til den lille mand på gaden.
 
Hvis du har mod på mere af Walis univers, kan du besøge hans studio efter aftale, som han deler med bl.a. designeren Freya Dalsjö.
 
WMB STUDIO
Birkedommervej 31, 2. sal.
2400 Copenhagen NV
+45 60 80 49 83

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen