Det bedste fra New York Fashion Week AW13

Se med her, når det kommende efterårs største trends vises frem under New York Fashion Week.



19. februar, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

New York fashion Week har netop fundet sted og bød som altid på store overraskelser, sikre klassikere og nytænkende shows. Byen der aldrig sover, er altid et skridt foran når vi ser på modebilledet og derfor er det også altid med stor spænding at modeugen bliver overværet. Her kan man se hvilke tendenser der vil tegne sig de kommende år - ikke bare "over there", men også hjemme i vores lille land.

Suits var som altid at finde på catwalken, men i år var der alligevel flere af de store designere, som havde nytænk den udødelige klassiker. Hos den etablerede designer Tommy Hilfiger vistes flotte, minimalistiske suits i efterårets toneangivende farver som brun, metallic og sort, dog med enkle detaljer, der brød ideen om det klassiske suit. Et musthave til vinter! 
Derudover bød kollektionen på den ene lækre frakke efter den anden. Med pels, uden pels, med læder, uden læder. Smukke, klassiske snit i vinterens flotteste farver.

Calvin Klein bød på en lidt mere sporty og nedtonet kollektion, med oversize hoodies og frakker. Han havde eksperimenteret med at mikse forskellige materialer som læder, bomuld, krokodilleskind eller pels sammen, hvilket gav en rigtig god effekt og et urbant look. Specielt hoodien blev fremhævet i alverdens afskygninger - efterårets musthave!

Marc Jacobs havde valgt et mere klassisk og sofistiket look til sin AW13 kollektion, med noter tilbage til svundne tider. Rockability og højt hår kombineredes med ekstravagante detaljer som pelskant på frakken. Farverne var holdt i sandfarvede, brunlige nuancer. De gennemgående prints er resultatet af et samarbejde mellem Marc Jacobs og kunstneren Bast, som gennem de seneste 10 år har været en ledende skikkelse på den amerikanske streetart scene. Og netop samarbejder mellem designere og kunstnere er noget man ser mere og mere indenfor modeverdenen, hvilket rykker grænserne for hvad der er tilladt og ej. Musthave: det printede suit.

Designeren Robert Geller er en af de nye darlings indenfor amerikansk mode og har også kun været en del af New York Fashion Week de seneste 6 år. Hans design er ungt, hipt, banebrydende og gennemgående inspireret af jagtverdenen, men havde også noter tilbage til 1950'erne med trenchcoaten. Kviltede frakker, hatte, vamsede strik, flotte print, en overflod af accessories og lag på lag udgjorde den meget imponerende kollektion, der var holdt i de grålige nuancer, dog brudt af knalrøde items. Musthave: den knaldrøde farve er et hit, hvad enten det er som strik, bukser, slips etc. 



Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen