Den tidløse blæknål

De færreste kender historien og betydningerne bag tatoveringer, selvom hver 4. dansker har en eller flere - vi kigger nærmere på fænomenet!21. marts, 2013 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Orderets betydning.
Historien bag
Ordet "tattoo" har sit udspring fra det polynesiske ord "TA" som betyder "præget af noget" og det Tahitiske ord "tatau" som betyder "at optegne noget". Tatoveringens historie kan dateres hele 5000 år tilbage, da man fandt et pragteksempel i 1991, i bjergene mellem Østrig og Italien, på den sagomspunde mand, Ötzi fra istiden, som afslørede intet mindre end 57 tatoveringer - det bedst bevarede lig, der nogensinde er fundet.

I 1948, i det sydlige Sibirien, har man fundet 2400 år gamle mumier, som kunne afsløre fascinerende tatoveringer af fabeldyr og monstre. Dette menes at reprænsentere personernes status.

En mand af høj status
I Danmark betød kong Frederik 9. (1899-1972) meget for udbredelsen af tatoveringer. Han blev kaldt "sejlerkongen" eller "sømandskongen" grundet hans passion for livet til søs, og dette kom tydeligt til udtryk via hans 9 tatoveringer. Kongen havde sin daglige meditation i form af en ridetur gennem Københavns gader, hvor han med stolthed viste sine tatoveringer frem.
Og ja, i dag ser vi stadig en stor popularitet med de såkaldte "sømands-tatoveringer".

Og det gør stadig ondt!
Vi på redarktionen mødte i fredags, den tatoverende piercer og "kaptajn" Jonas Housted fra "The Old Barbershop" i indre København, lige inden lukketid, til en lille snak. Vi lavede 6 hurtige skud fra hoften, som I får her:

- Hvornår fik du din første tatovering?
"Da jeg var 16, fik lavet en tiger på underarmen. Av!"

- Hvad er den fedste tatovering, hvis det står til dig?
"Good old sailor stilen, kong Frederik, here we come!"

- Hvad er trenden lige nu?
"Små tekster og citater ala Angelina Jolie."

- Hvad er den tidløse tattoo?
"Det er en subjektiv ting. Det der har mening, er tidsløst."

- Kommer der mange celebrities hos jer?
"Kunder er kunder, om de er kendte eller ej, er vi professionelle og ALLE er velkomne."

- Hvad er et "no go"
"Kærestens navn. Haha.. Siger jeg, mens jeg faktisk lige har fået tatoveret min kærestes navn for ca. 3 min. siden og vi har endda kun været sammen en dag. Haha. Føler dog vi har kendt hinanden i 100 år, så det føltes rigtigt i øjeblikket. Har dog fået tatoveret mine kæresters navne før, som jeg så har fået lavet "cover up" på."

"Men for at vende tilbage så er kunder, kunder og vi udfører et håndværk i min bog. En anden håndværker kan jo heller ikke komme ud og sige: "jeg synes hvid er pissegrimt" så derefter insisterer personen kun på, at male grønt. Vi skal jo lytte til vores kunder, haha."
Stof til eftertanke
Det menes, at tatoveringer har en tredobbelt hensigt.

1 - æstetiske grunde for at tilfredsstille skønhedssansen som ligger i vores underbevisthed.
2 - at have en beskyttende virkning i form af forbyggelse og helbredelse af sygdomme.
3 - forbundet med en forestilling om, at de tatoverede steder på kroppen efter døden har lysende punkter, der skal hjælpe sjælen til, at lyse på dens vej ind i den anden verden.

Vil disse tre punkter være noget som I, kære læsere, tager op til overvejelser, når I får lavet jeres næste tatovering? Og nu hvor vi er ved det, hvad har I af overvejelser omkring kommende tatoveringer?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen