De mest populære ting strikket med garn



21. juli, 2015 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det udelukkende er fantasien, der sætter grænser for, hvad der er muligt at udrette med noget garn og et sæt strikkepinde. Ikke nok med, at der findes et væld af forskellige opskrifter og instruktioner på nettet, der giver mulighed for at strikke alt lige fra huer til trøjer - så hvis du har en kæreste, en mor eller en bedstemor der har kastet sig over trikketrenden der hærger pt, så har du lidt inspiration til hvad du kan sætte hende igang med. 

Der findes et bredt spektrum af forskellige former for beklædning, dekoration og meget andet, som man har mulighed for at lave med garn, hvis bare man giver sig tid nok til enten at lære at mestre det eller til at få strikket det lige præcis som man ønsker det. Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at der findes et væld af forskellige ting og sager, som er mere populært at strikke end andre, hvilket blandt andet gælder de tre nedenstående former for beklædning, som der ikke blot er rigtig mange, der starter ud med, men som der ligeledes også er rigtig mange, der vælger at strikke til både dem selv og deres kære, når der er behov for det.

1) Halstørklæder

Du har med garanti selv lagt mærke til det. De mange gange, hvor du er kommet hjem til bedstemor, hvor hun har siddet i lænestole og strikket løs, så er det ofte et halstørklæde, der er kommet ud af det i sidste ende. Det er selvfølgelig slet ikke ensbetydende med, at det er det eneste, som folk sidder og strikker, når de først har lært at strikke, men den primære årsag til, at det lige netop er et halstørklæde, der er den absolut mest populære ting at strikke er, at det ikke er synderligt krævende at strikke et halstørklæde, hvorfor der også er rigtig mange af de personer, der først lige er gået i gang med at lære at strikke, som giver sig i kast med at strikke et halstørklæde i stedet for f.eks. en sweater, som ofte er lidt mere krævende. I den forbindelse skal det også nævnes, at det er en rigtig god idé at starte ud med at strikke noget så simpelt som et halstørklæde, hvis du er i gang med at lære at strikke, for det er nemt at have med at gøre, men det ender alligevel ud i noget, som du faktisk kan bruge til noget.

2) Handsker og vanter

Den næste ting på listen er handsker og vanter, der på lige fod med halstørklæder også er noget af det, der bliver strikket absolut mest her i Danmark. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at dette også er en form for strikkeprojekt, som mange af nybegynderne har nemt ved at arbejde med, og det er selvfølgelig også med til at gøre det populært, da det er noget, der er relativt simpelt at strikke, det er noget, som mange kan bruge og dertil er det heller ikke noget, der er specielt tidskrævende, hvis du gerne vil strikke det. Det er dog slet ikke ensbetydende med, at det kun er noget som nybegyndere strikker, for det er bestemt heller ikke unormalt at der er mange af de personer, der har strikket i rigtig mange år, som godt kan lide at hygge sig med at strikke noget som handsker og vanter, hvad end de bare gør det for hyggens skyld eller de godt kan lide at strikke noget, som de enten selv kan gøre brug af eller som de kan forære væk til én eller flere personer, som de har meget kært.

3) Huer og hatte

Den sidste ting på denne liste er huer og hatte, som faktisk har meget tilfælles med de to ting, som har taget plads nummer et og plads nummer to. De ting, som alle tre pladser har tilfælles er naturligvis, at det ikke er former for beklædning, der tager synderligt lang tid at strikke og derfor er det også nemt at have med at gøre, hvis man f.eks. ikke har så meget tid til at strikke, men alligevel gerne vil kunne strikke noget, der ikke er så tidskrævende, men som rent faktisk vil kunne bruges til noget - enten af dig selv eller af nogen, som du har kært og derfor gerne vil forære det til vedkommende. Der kan strikkes rigtig mange forskellige former for huer og hatte, der kan bruges rigtig mange forskellige former for garn til det og dertil skal det naturligvis også siges, at det kun er din egen fantasi, der sætter grænser for, hvad du egentlig har mulighed for at strikke - både når det kommer til huer og hatte, men bestemt også i forhold til så mange andre ting og sager, som du kan strikke.

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen