Casper C. eller slikket rockabilly?

In-frisuren blandt danske fyre dette år er hår, der er klippet kort i sider og nakke.



29. august, 2010 - kl. 13:10
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen


Er du til Casper Christensen frisure eller slikket rockabilly?

In-frisuren blandt danske fyre dette år er hår, der er klippet kort i sider og nakke og holdt langt på toppen. Det er en klipning, der efterlader et væld af muligheder for at forme forskellige frisurer. Her får du en guide i tre måder at style håret på.

I folkemunde hedder det en Casper Christensen frisure, da det er komikeren der har gjort frisuren Danmarkskendt. Det sidste års tid har frisuren fundet vej til herrehoveder landet over. Efterhånden som de danske fyre har haft tid til at lære det halvlange hår at kende, har der manifesteret sig mange stylingretninger. 26-årige Visti Madsbøl har lagt hår til tre variationer.

Kopier Casper Christensens hår.

Visti Madsbøl har været med på hårmoden siden nytår. Han har nu en lidt længere version af frisuren, men han kan godt tvinge den klassiske tilbagestrøgne, en anelse pjuskede Casper Christensen stil frem. Det kræver en blød voks eller stylingcreme, der er til at fordele i det lange hår uden at klumpe. Det er nødvendigt med en voks, der har temmelig kraftigt hold, hvis frisuren skal holde hele dagen. Visti Madsbøl har brugt Fudge Fat Hed, der ikke gør håret stift, men en voks med mild afstivning kan også bruges. Fremgangsmåden er simpel: Fordel voksen og sæt håret med fingrene.
Slikhåret vinder frem. Det helt tilbagetrukne og stærkt skinnede slikhår a la LOC kan du også få frem, når du er klippet i det moderne mix af kort og langt hår. Det kræver blot en stærk gelé, der stiver håret og gør det ekstra glansfuldt. Visti Madsbøl har her brugt geléen Osis+ Rock Hard, men i en periode var han stærk tilhænger af pomade.

”Pomade fungerer rigtigt godt til at få det helt slikkede look frem, og det gør ikke håret så stift. Problemet er bare, at man skal bruge rigtigt meget af det, for at håret ikke stritter i alle retninger ved den mindste brise,” forklarer han.

 

Brug en kam til at få håret på plads, og red det til sidst efter med fingrene, for at bryde det vandkæmmede look kammen giver – og få en mere rå kant.
Rockabilly er den ekstreme variant, og det er den frisure Visti Madsbøl nu sætter både til hverdag og fest.

”jeg vil gerne se lidt mere retro ud. Det har også den sidegevinst, pigerne tilsyneladende synes man ligner en, der var med i deres allesammens yndlingsfilm Grease!,” lyder det fra en fornøjet Visti Madsbøl, før han finder kam, pomade, voks og hårlak frem foran spejlet.

Der findes et væld af forskellige rockabilly frisurer, men fælles for dem er, at de IKKE er lette at sætte. De kræver masser af glans, superstærkt hold og en kunstnerisk udførelse, for at blive vellykkede.

Et godt råd er derfor at tjekke et par videoer på youtube, som f.eks. .
Først fordeler Visti Madsbøl en klat pomade i håret, for at få ultimativ shine. Derefter er det en blød voks, med kraftigt hold, der stiver let, når den tørrer, der skal i håret. Visti har prøvet flere forskellige vokse af, og der er mange der kan løse opgaven. Her er det Fugde Reform, han har i. Så bliver kammen flittigt brugt, til at forme ”knækket” i pandehåret – og til slut får frisuren en gang stærk hårlak, så det høje pandehår bliver ved med at være højt.
Hvilken Casper Christensen hårstil er din favorit? Den pjuskede, den slikkede, den høje, en helt fjerde, eller er du bare fucking ligeglad? – og hvis det er til fældet, så er det sgu imponerende, at du stadig hænger på!
Rockabilly

Rockabilly er betegnelsen for en af de tidligste rock and roll stilarter, der kom frem i 1950’erne. Med musikken fulgte en særlig stil hvor der var gjort ekstra meget ud af håret. Masser af fedt i håret – i form af pomade og brylcreem.

Læs mere om rockabilly stilen her

i samarbejde med:
Vores mål er at sætte fokus på hår, hårpleje og andet lækkert til toppen af hovedet - vi har derfor valgt at indgå et partnerskab med nogen, der ved hvad de snakker om. Dette er blevet til et partnerskab med. Billigvoks.dk samarbejdet munder ud i en flok interessante artikler om hår og hårpleje, som vi håber I læsere kan drage nytte af. Produkterne som omtales i artiklen sælges ikke nødvendigvis kun hos Billigvoks.dk.
Læserservice:
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen