BURBERRY GOT IT GOING ON

En farverig gentleman - er det dig?



20. marts, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

WOW! Det er næsten det eneste, der er at sige til Burberry’s kollektion for foråret 2014. Det er længe siden den blev præsenteret under London Fashion Week, men det betyder jo altså også, at det er lige nu og lige her, du skal klæde dig som chefdesigneren for Burberry, Christopher Bailey, bebuder. Der skal derfor farve på drengen og stilen skal emme af gentleman, Yorkshire og MOD.
 
Efter at have afholdt sine herremodeshows i Milano for en periode, flyttede Bailey Burberry’s herremode tilbage til London. Burberry er et gammelt engelsk mærke, og det hører til i London; og netop derfor skulle hjemkomsten fejres. I kollektionen valgte Bailey at hylde sit hjemland ved at lade stilen referere tilbage til klassiske engelske gentleman-dyder. Og hvor er det dog umådeligt lækkert …
 
Formlen er egentlig simpel... Tænk på The Beatles, da de lige kom frem i 60’erne. De var suitet op på bedste klassiske manér, og de fire unge mænd var i sandhed gentlemen. De var altid iført jakke, skjorte, slips, stumpede bukser prydet med datidens svar på Justin Bieber-hår. Stilen kaldes MOD, og var på sit højdepunkt i 60’ernes England, men eksisterer stadig i det engelske gadebillede især.  

For at tage de klassiske dyder og den engelske MOD-stil med på et mere moderne niveau, lod Bailey to af sin Yorkshire-hjemstavns ”forfædre”, være muser og inspirationskilder til kollektionen. Den engelske forfatter, Alan Bennett, er altid iført slips. Maleren, David Hockney, formår at bruge primærfarverne, sprælske sko og store briller til at skabe en afslappet stil. Begge mænd er efterhånden oppe i årene, og kunnet opleve den gode stils periode i 60’erne. Tilsammen har deres stil præget Burberry’s kollektion meget, hvilket navn på denne, ”Writers and Painters”, også antyder.  
 
For selv at kunne få stilen, skal du holde fast i billederne i dit hoved af The Beatles i bedste MOD-stil, og lade dig inspireres af dem. Du skal også indtænke Alan Bennetts massive brug af slips til ethvert sæt tøj, samt David Hockneys mod på farver og opsigtsvækkende sko. Du skal tænke, at intet er for overdressed. Intet er over the top, når det gælder classyness. Du er nødt til at turde ligne en rigtig mand.
 
Hvis du nu sidder og tænker, at det er alt for uoverskueligt, får du her lidt inspiration til, hvordan du kan blive en rigtig Burberry-gentleman. 


SÅDAN FÅR DU LOOKET
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen