Bliv brun med selvbruner

De fleste af os ser bare bedst ud, når vi har lidt sommerkulør på huden, og især nu hvor sommeren kommer, er vi mange, der ønsker os en solbrun hud.



23. marts, 2014 - kl. 00:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Men solens stråler ælder som bekendt vores hud og øger risikoen for cancer, og det er en høj pris at betale for en solbrun hud. Derfor har mange fået øjnene op for selvbruner, og markedet rummer efterhånden mange gode produkter, der kan hjælpe dig med at få den ønskede sommerkulør uden de uønskede risici og skadevirkninger. Her kan du læse vores guide til hvordan du bruger selvbruner uden at komme til at ligne sølle celebrity "stjerner" uden hjerner.
Når snakken falder på tan in a can, tænker nogen nok straks orange striber og skjolder, kunstigt look og Sidney Lee. Det er ikke så mærkeligt, for vi har alle set de kiksede eksempler på uheldige resultater med selvbruner. Men det behøver slet ikke gå sådan. Selvbrunere indeholder et stof, der hedder DHA, og det er det, der farver din hud. Det er i modsætning til solen ufarligt, så længe du vælger en uden parabener, og du får endda i de fleste tilfælde den bonus effekt ved en selvbruner, at den fugter og plejer din hud, mens den giver farve. Vellykket self-tanning handler om den rigtige forberedelse og teknik - og ikke mindst valg af det rigtige produkt. Derfor har jeg lavet en udførlig guide til, hvordan du opnår en naturlig, solbrun farve med en god selvbruner, så du trygt kan kaste dig ud i det uden fare for orange katastrofer.

made4men.dk
Forbered din hud
En afgørende forudsætning for et vellykket self-tanning resultat er, at huden er forberedt optimalt, før du påfører selvbruneren. Skræk scenariet er en tør og uplejet hud, da det netop er det, der kan forårsage striber og skjolder. Derfor består den optimale forberedelse i at fjerne døde hudceller og tilføre huden tilstrækkelig fugt til at kurere evt. tørre områder og sørge for en sund fugtbalance i huden. Hvis du er typen, for hvem hudpleje er et fremmedord eller har meget tør hud, vil det være en rigtig god idé at starte forberedelserne nogle dage før, du kaster dig ud i tan in a can, da huden så kan have behov for en lidt mere intensiv forberedelse.

Forberedelsen starter med at fjerne døde hudceller med en god scrub. Der findes masser af velegnede produkter til dette, og du kan bl.a. vælge at bruge en lidt anderledes udgave af scrub, der er fremstillet særligt til at forberede din hud før påføring af selvbruner, som fx Sunspa Exfoliating Wipes. Husk især at bruge scrub’en grundigt på albuer, knæ, ankler og fødder, da det typisk er her, selvbruner ellers kan være en udfordring. Brug scrub’en dagen før, du har tænkt dig at bruge selvbruneren og smør dig med en god fugtighedscreme, umiddelbart efter du har fået has på de døde hudceller, så fugtbalancen er i orden, når du dagen efter påfører din tan in can. Som nævnt ovenfor kan forberedelsen kræve lidt flere gentagelser henover nogle dage for at være tilstrækkelig, hvis du har meget tør hud. Du kan også optimere forberedelsen ved at smøre førnævnte potentielle problemområder ind i fugtighedscreme igen et par timer før påføring. Lige inden påføring kan det desuden være en god idé at smøre lidt fugtighedscreme på hårgrænsen, og hvis du bruger en spray tan bør du også lige smøre lidt vaseline på negle og læber, så de ikke får farve.
Undgå fælderne ved påføring
Når du har fjernet de døde hudceller og plejet fugtbalancen er du klar til påføring, og her er der nogle generelle ting, der er ret vigtige at være opmærksom på. Din hud skal være ren og tør ved påføring, og uanset om det er en spray tan, lotion eller gel, bør du påføre et tyndt, jævnt lag og gøre dig umage med ikke at overse nogen steder. Fald endelig ikke i fælden med at give den et ordentlig tykt lag, så det rigtig kan virke - så får du nemlig et uheldigt resultat. Hvis du ønsker meget farve, skal du blot gentage behandlingen fx dagen efter - det fungerer altså ikke at påføre ekstra meget i første omgang i stedet!
Halsen, fødder og hænder er potentielle problem områder, så vær særligt opmærksom på et jævnt, tyndt lag på halsen, og hold godt øje med, at produktet ikke samles mellem fingre og tæer, på neglene, ved hælene eller håndleddene. Hvis du bruger en lotion, servietter eller gel, der påføres med hænderne, skal du desuden huske at vaske hænderne grundigt med sæbe og rense neglene, da du ellers vil få meget uheldigt farvede hænder. Efter at have vasket hænderne, bør du smøre dem ind i fugtighedscreme, og herefter kan du påføre lidt selvbruner på håndryggen og fordele den, så du ikke får et tydeligt farveskift på håndleddet.
Nu tænker du måske, at jeg har glemt et problem område, og det er ganske rigtigt. Ryggen er en anden type problemområde, for her består problemet ganske enkelt i, at du ikke selv kan nå. Så husk lige inden du går i gang at engagere kæresten, naboen eller en anden til at hjælpe dig på ryggen :)
I ansigtet skal du være særligt forsigtig ved hårgrænsen, over øjenbrynene og på overlæben. Her kan selvbruneren nemlig samles og lave striber, og den kan endda også farve dit hår, hvis det er lyst eller gråt. Dette kan dog forhindres ved at smøre lidt fugtighedscreme på hårgrænsen inden påføring og tørre evt. overskydende selvbruner på overlæben og over øjenbrynene af med en vatpind.
made4men.dk
Vælg det rigtige produkt til dig og din hudtype
Selvbruner fås overordnet i fire forskellige typer: spray, lotion, gel og servietter. Det er lidt smag og behag, hvad man er til, så det vigtigste er egentlig, at man overvejer, hvad man føler nemmest og så køber et ordentligt produkt uanset type og læser vejledningen på produktet. Derudover skal du forholde dig til, om du kun ønsker at bruge selvbruneren i ansigtet eller på kroppen også. Der findes nemlig produkter, der er særligt velegnet til ansigtet, og ikke alle kropsprodukter egner sig til brug i ansigtet. Der er stor forskel på, hvor hurtigt selvbruneren virker fra produkt til produkt. Det varierer typisk fra 1 time og helt op til 8 timer, så det er også værd at tage din tålmodighed med i betragtning.

Det aktive stof i selvbruner hedder DHA, og det har en ret karakteristisk lugt, som nogen ikke bryder sig om. Derfor kan det være en idé at købe et af de produkter, hvor der i fremstillingen er fokuseret på at forskønne selvbrunerens duft. Det kunne fx være Sunspa Tan in a Can For Men, der er fremstillet særligt til mænd og har en behagelig, maskulin duft. En sidste ting, der er værd at tænke over før valg af selvbruner, er, hvilken farve ens hud typisk får, når den bliver solbrændt. Hvis din hud har tendens til at få en mere rødlig/orange frem for den ønskede brune farve, kan du med fordel vælge en selvbruner, der tager højde for dette. Sunspa Tan in a Can Chocolate er designet til netop at modvirke det rødlige/orange skær og i stedet give en lækker, brun farve.

Det virker måske ved første øjekast lidt besværligt at komme i gang med selvbruneren, men så snart du får lidt rutine i det, er det super nemt og hurtigt klaret. Og du vil garanteret glæde dig over din sunde sommerhud uden solskader. Følg guiden, køb et godt produkt og gå i krig - så er du klar til at lufte sommer garderoben uden fare for at blænde dine venner på stranden med en vinterbleg hud!

Good luck!
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen