Bioethanol pejse giver besparelse på varmereregningen og er samtidig totalt trendy og økologisk vedvarende

Udover at være super flotte og give gammeldages hygge ved den levende ild, er bioethanol pejsene og brændstof nu ved at økonomisk til at komme i nærheden af



11. november, 2012 - kl. 00:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Hvem nyder ikke bare de kolde vinteraftener, hvor man kan sidde ved den åbne ild og hygge med et glas rødvin, godt selskab eller blot nyde varmen mens flammerne smyger sig foran en. 

At det nu også kan gøres med god samvittighed, at man undgår at skulle have glødende træ flyvende rundt omkring i stuen og ikke mindst slipper for rengøringen, slæben frem og tilbage med træ og hiver småkravl og støv indendørs gør kun fornøjelsen og nydelsen større.

Hvorfor biotehanol

Biotethanol er dannet af biomasse og bruges som biobrændstof. Det er fremstillet af sukker og stivelsesholdige planter som sukkerrør, sukkerroer, korn eller majs. Det er relativt simpelt at producere, da den udvindes af råvarer som ellers bruges som fødevarer. 

Det er under en gæringsproces hvor plantefibrene indbrydes, at ethanolen produceres. Den når en alkoholprocent på omkring 12% i form af en destilleret væske.

Bioethanol bliver som oftest iblandet benzin og bruges som brændstof til biler, de specielle flexifuel-biler mindsker udslippet af den farlige CO2, hvilket giver et bedre miljø.
Tidligere hen blev bioethanol kritiseret for den høje pris. Derudover øgede man prisen på de varer som det blev udvundet af, hvilket jo er fødevarer, som kan bruges til befolkninger i mindre udviklede lande. Selve fremstillingsprocessen blev derudover kritiseret for ikke at være miljøvenlig.

Dette er dog ikke længere kritikpunkter, da man har formået at begynde at udvinde ethanolen af rester fra halm, træspåner og majsstængler, hvilket også har sat prisen betydeligt ned igen. Derudoer er udviklingen indenfor området taget til, således at der i dag er udviklet processer og bæredygtighed indenfor produktionen, som gør at det i dag er rentabelt at købe ethanolen og anvende den på lige vilkår med almindelig brændstof.
For at vende tilbage til pejsene, så kan man i dag for meget få penge få fat i virkelige trendy og smart pejse, som sagtens designmæssigt kan stå alene som et møbel i sig selv.

De fås i prislejet fra 400-100.000 kroner alt efter behov, størrelse og design. Et godt bud er at gå ind på de mange netbutikker og tag et kig på de muligheder som byder sig. Et godt bud på en netbutik, som er leveringsdygtig indenfor billige pejse tll høj pris er www.wegot.dk, som godt nok ligger i Malmø, men der er showroom og servicen er i top og ikke mindst er det nok nettets billigste priser på pejse samtidig med at sortimentet er bredt. Du kan her finde gulv og vægpejse for under 2000 kroner. Se flere forskellige typer biopejse i galleriet eller gå ind på deres hjemmeside.

Vær dog opmærksom på at du kan købe bioethanolen på nettet og få den leveret til døren. Til gengæld er det ikke noget som du kan finde i dit lokale supermarked, så bestil rigeligt når du alligevel køber på nettet. Det er både billigere og også mere praktisk i det lange løb.

Prismæssigt ligger priserne omkring 20-25 kroner alt afhængig af mængde og kvalitet. En liter svarer til ca. 3-6 timers brændetid alt afhængig af pejs. Derudover vær opmærksom på at der til pejse skal være gjort opmærksom på at det er til anvendelse for pejse.

Er det noget du vil overveje at købe og hvad er din holdning til brændstof lavet på madvarer?
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen