Basic garderobe guide

Vigtige basic elementer fra inderst til yderst



23. januar, 2012 - kl. 08:30
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

En solid og alsidig basic garderobe er for længst blevet fundamentet og udgangspunktet for god og personlig stil (basic = fundament) og er dermed den vigtigste del af garderoben. Basic garderoben indeholder de uundværlige og basale elementer, som resten af garderoben bygges op om og i som sidste ende skaber stil og udtryk.  Derfor er det vigtigt at gå efter alsidige elementer med få detaljer, flere udgaver af hvert element og kvalitetsudgaver, der både holder længere (i farve og form) og sidder korrekt efter alle kunstens regler.

Start med den inderste del af påklædningen, som undertøj og sokker og forsæt derefter med de yderste og synlige lag, som skal afspejle din personlighed og sende de helt rigtige signaler.


Undertøj

Den skjulte eller intime del af påklædningen er mindst ligeså vigtig, som den synlige del og derfor gør kravene, kvalitet og pasform sig også gældende i denne kategori. Modellen (Briefs, boxers, short shorts, shorts) eller farven (mønstret eller solid) er derimod ikke det afgørende, men et par i den klassiske udgave (sort og hvid) bør eksistere i enhver mands (undertøjs)garderobe. Gå efter kvalitets bevidste mærker som; Bjørn Borg, Mads Nørgaard Copenhagen, Jbs, Calvin Klein, Giorgio Armani osv. (Listen er lang).



Sokker

Reglerne i denne kategori er enkle:

De hvide tennissokker er stadig et ultimativt NO GO, der som grundregel hverken hører til i basic garderoben, sportsgarderoben eller i nogen anden del af din garderobe. Den klassiske sorte udgave er derimod den obligatoriske del af basic garderoben (som den altid har været) og den farverige, mønstrede eller stribede udgave, der på få sæsoner er gået fra tilfældig trend til længerevarende tendens og er blevet alternativ til den klassiske sorte udgave eller en del af basic/hverdagskategorien. (Listen over kvalitetsmærker er lang, da flere og flere dygtige designere/mærker efterhåndenden tilføjer sokker til deres kollektion).



Jeans

Enhver basic garderobe bør indeholde, flere par gode jeans i slim fit, straigth leg eller baggy udgaven. Undgå Bootcut udgaven, da den ofte sidder forkert, får dine lår til at virke større og samtidig dine ben til at synes kortere og dermed dig lavere. Find den eller de modeller med det perfekte snit (slim fit, straight leg, eller baggy), som passer til din kropsform og ha mindst et par i basic denim (farven).

Gå efter de respekterede og kvalitetsbevidste jeans mærker, som eksempelvis; Acne, A.P.C, Levis, Diesel, Wrangler, Cheap Monday, Tiger Of Sweden og Levis Vintage. Jeans er et yderst vigtigt basic element, så gå aldrig på kompromis med kvaliteten – trods pris, udseende eller noget helt tredje, og gå ikke efter en bestemt størrelse, da den kan variere fra mærke til mærke.



T-shirts

Enkle T-shirts i klassisk forstand og sort/hvid eller grå farve, er uundværlige elementer i basic garderoben. T-shirts er et af de herreelementer, som går igen i både hverdags, fest eller work outfits, så basic garderoben bør indeholde flere forskellige versioner, i flere holdbare farver.

Tilføj personligt præg og sæsonens tendenser, for at få et så varieret udvalg som muligt. Gå efter kvalitet (kvalitets t-shirt bevarer farve og pasform )som f.eks.; Acne, Adidas, Norse Projects, A Question Of, Mads Nørgaard Copenhagen, NN07 og enkelte highstreet kæder. Skab variation med helt klassiske med V-eller rundhals, basic prints og skæve detaljer. Find den rigtige størrelse, da en t-shirt i den forkerte størrelse kan se billig, gammel eller uklædelig ud (uanset mærke) og husk at størrelsen kan variere fra mærke til mærke. 



Skjorter

Skjorter som en del af basic garderoben er ikke bare hvilke som helst skjorter i tilfældige farver, men de klassiske sort/hvid herreskjorter. Enhver herre garderobe bør som minimum indeholde en sort og en hvid herreskjorte i god kvalitet. Så gå kun efter kvalitetsbevidste mærker som eksempelvis; Ralph Lauren, Tiger Of Sweden, Matinique, Gitman Bros, Stenströms,  JLindeberg, Bertoni, Mads Nørgaard Copenhagen og find den rigtige størrelse, så skjorten passer efter alle kunstens regler.



Strik

Den klassiske pullover og (morfar)cardigan er også blandt de elementer, som bør være repræsenteret i basic garderoben. En cardigan eller pullover som basic element skal være enkel, ekstravagant og casual på samme tid. Gå efter kvalitet (korrekt pasform, holdbare materialer og eventuelt cashmere), basisfarverne (sort, grå og midnatsblå) og undgå for mange detaljer (så basic elementet og dermed alsidigheden forsvinder). Mærket er ikke det afgørende, bare det opfylder kvalitetskravene.
 


Blazere

Herreblazeren har for længst brudt fortidens regler og former og er ikke længere forbeholdt det finere borgerskab, men er derimod blevet et fast element i den ekstravagante del af garderoben, hverdags-og basic garderoben. Den klassiske sorte blazer (eller habit) er blevet basic element (med fin historisk fortid) og bør være repræsenteret i enhver mands garderobe.

Gå udelukkende efter kvalitetsmærker( som f.eks. Matinique, Tiger Of Sweden, Ralph Lauren, J Lindeberg, Acne, Minimum, NN07, Engineered Garments) og sørg for at pasformen komplimentere din kropsform og at alle detaljer (diverse syninger, skuldersøm, armlængden og længden) passer efter alle kunstens regler! Gå ikke på kompromis med kvaliteten og stræb efter at ha flere udgaver af den klassiske model, de grovere udgaver i tweed, uld eller lignende og de mere tendensprægede modeller repræsenteret klædeskabet.
 


Sko

Klassiske herresko et uundværligt basic element og bør være repræsenteret i enhver basic garderobe. Gå efter de mørke udover (brun og sort) i læder eller lak, drop highstreet mærkernes udgaver og vælg kun kvalitetsmærker. Sørg for at give dem den rigtige pleje (med de rigtige produkter), så skoen holder længere og frem for alt ser pæn og velholdt ud. Tilføj gerne en Charlie Chaplin inspireret eller tendenspræget udgave, men fokuser først og fremmest på den klassiske (gentleman) udgave.
Kort sagt, basic garderoben er fundamentet for skabelsen, den hellige og uden tvivl vigtigste del af hele garderoben. Vigtigheden for en solid og brugbar basic garderobe kan understreges, argumenteres for og beskrives i en uendelighed. En garderobe eller basic garderobe bliver aldrig fuldendt. Der vil altid være noget at tilføje, noget at ændre, noget at jagte eller noget at opgradere, for at undgå revner i fundamentet.
Billedcredits
Blazere fra Matinique - www.matinique.com

Cardigan fra Minimum - www.miinto.dk

Pullover fra Matinique - www.miinto.dk

Skjorter - (hvid)Matinique - www.matinique.com, (sort) Mads Nørgaard Copenhagen pressebillede

T-shirts (hvid) pressebillede A Question Of, (sort) Acne

Jeans fra  A.P.C - www.stoymunkholm.dk

Sokker fra Happy Socks

Underbukser  fra Bjørn Borg - www.jardex.dk

Sko fra mærket Playboy

 
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen