3 ting street-style kan lære dig

Mode er i høj grad et spørgsmål om kælen for detaljer. Den rette skjorte, det rette ur, og de rigtige sko. Men hvis du synes, at de traditionelle high-end modet



26. august, 2014 - kl. 12:00
Forfatter: Moderedaktionen


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

Som navnet antyder, stammer street style først og fremmest fra gaden. Det vil sige, at denne mode ikke er dikteret af, hvad designere og firmaer siger, skal ”være in”, men tværtimod af naturligt opståede trends hos forskellige subkulturer. Selvfølgelig bliver en del af disse solgt i butikkerne også, men den helt store forskel er, at det hovedsageligt er kulturen selv, der har fastsat disse ting som modegenstande.
Street fashion er altså en fællesbetegnelse for denne her græsrods-mode, men derudover er stilarterne vidt forskellige fra hinanden. Hipster, goth, rasta og urban hører f.eks. alle under denne paraply.
Der er selvfølgelig ingen, der siger, at du nu skal smide alle dine skjorter ud og blive goth (med mindre du vil, selvfølgelig). Generel street fashion uden tilknytning til en bestemt kultur inkorporerer en blanding af alt muligt, og det er her, man kan finde gode råd og få et friskt syn på, hvad man kan med tingene i sit klædeskab!
Her følger 3 råd omkring mode med udgangspunkt i street fashion!

1.       Find din egen stil. I virkeligheden handler det om at gå i noget, man føler sig hjemme i. Det inkluderer at finde sit eget, personlige look, fordi intet ser bedre ud på en, end tøj man kan bære med selvtillid. Med andre ord: Drop mentaliteten ”sæt aldrig X og Y sammen” og prøv selv – hvis det ser godt ud på dig, er der ingen, der kan tage det fra dig.

2.       Detaljerne er vigtige. Som sagt handler mode i høj grad om detaljer. Men i stedet for at gå i det modebestemte ” rigtige look, kan du lade detaljerne arbejde for dig og din individualitet. Du skal ikke være bange for at lade din personlige smag komme frem, og en lille ting som et spraglet tørklæde eller motiv på skjorten kan gøre hele forskellen mellem fedt og kedeligt.

3.       Vær praktisk. Problemet med ”alt for trendy” er, at nyhedsværdien falder alt for hurtigt. Køb derfor tøj, som også passer ind i dit liv. Ellers ender du med f.eks. at købe en vild og spraglet jakke og kun have den på 2 eller 3 gange. Dette er faktisk meget af appellen ved street fashion, nemlig at stilarten er vokset organisk omkring det miljø, man befinder sig i.
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Moderedaktionen Følg på:

 

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen