1970'ernes modeårti; hippies delight

1970'erne var et årti af sammenhold, kærlighed og fred. Krøllede hår, trompetbukser og alt for store solbriller, var på toppen og fri sex var noget helt nyt6. oktober, 2012 - kl. 16:00
Forfatter:


Synes godt om Modesektionen.dk

Del artiklen

1970´erne var en kæmpe revolution for ungdomskulturen. Vi har allesammen set film som Fear and Loathing in Las Vegas og Cheech and Chong, der skildrer 1970'ernes hippiekultur. Hippiekulturens centrum var i San Fransisco hvor hippierne skabte deres egne små samfund, lyttede til psykedelisk rockmusik og dyrkede den seksuelle frigørelse. Nogle brugte stoffer som hash, LSD, og magiske svampe til at udforske forskellige bevidsthedstilstande.

Men der var mere bag det lange hår, de trompetformede bukser og de psykedeliske print, end blot fest og farver.
Der var en alvor, som handlede om at gøre oprør mod den forældregeneration, som gik mere op i materialistiske goder, end i kærlighed, samvær og gode oplevelser.

Det nye var at hippierne, udgjorde en kultur som kæmpede for sin sag og de havde en hel livsstil med sig. De interesserede sig for psykologi, mystik, frihed, fred og frigørelse.
De havde ingen ledere og hvad de end foretog sig af demonstrationer, var noget der var relevant for dem og deres livsstil. Hippierne kunne for eksempel finde på at lave glædesdemostrationer, hvor de hørte psykedelisk musik, røg sjov tobak, tog LSD og andre bevidsthedsudvidende substanser - Groovy!

Woodstock festivalen
Denne festival fandt sted i slutningen af 1960'erne, og blev stor inspiration for den musik der kom frem i 1970'erne. Blandt mange andre, var Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, Creedance Clearwater Revival og Joe Cocker, nogle af de navne der kan nævnes. De spillede alle på denne festival. Ideen med Woodstock, var at lave et festligt arrangement, som var gratis at deltage i. Festivalen blev afholdt ca. 60 kilometer udenfor Woodstock og arrangørerne forventede 100.000 deltagere, men da ca. 450.000 festivalgæster dukkede op, fik de travlt. Lige pludselig mangede der toilet, badefaciliteter og samaritter. Vejene dertil, var fyldt med biler og mennesker der ville være med på festivallen. På trods af den store menneskemængde, meddelte politiet at denne festival var meget rolig og fyldt med glæde. Med sit budskab "Three days of peace and music" var Woodstock med til at repræsentere et af højdepunkterne indenfor hippiekulturen.

Blandt hippiernes yndlingsbil, var den tyske Volkswagen Beetle.
Der var ikke mange forskellige modeller at vælge imellem.
I 1970 lancerede Volkswagen deres model 1300S. Denne 1.6 liters luftkølet motor med 4 cylindre kunne yde 50 hestekræfter og køre næsten 130 kilometer i timen. Beetlen er stadig en meget velset bil og bliver den dag idag stadig produceret og solgt verden over.

Hvad synes du om Hippie kulturen? 
Var det en tid med fed musik og banebrydende kreativitet eller blot noget hippiepis vi sagtens kunne undvære?


Læs også "1960'ernes modeårti" 
http://modesektionen.dk/1960-ernes-modeaarti.100581.html

 

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Følg på:

Vil du skrive for os?

Synes godt om modesektionen.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen